VALİ MEMİŞ: "OLAY YARGIYA İNTİKAL ETTİ, SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ MEMİŞ: “OLAY YARGIYA İNTİKAL ETTİ, SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR”

Giriş Tarihi: 15 Haziran 2017 - 19:42

Son Güncelleme: 15 Haziran 2017 - 19:42

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz ve üniversitede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyetle 15 Haziran 2017 Perşembe günü bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu ve KYK İl Müdürü Mücahit Atalay’ın da katıldığı toplantıda, dağ yamacından düşen kaya parçalarının çarpması sonucu önceki gün hayatını kaybeden Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu’nu elim bir kaza sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını ve üzüntüsünü tarif etmekte zorlandığını kaydeden Vali Memiş “İnsani, vicdani, dini, ahlaki ve etik değerlerin ötesinde sorumluluk makamında olmamız üzüntümüze ayrı bir önem katıyor. Üzüntümüz biraz da sorumluluk makamında olmamızdan kaynaklanıyor.” dedi.

Önceki gün meydana gelen olayın ardından konunun yargıya intikal ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Vali Okay Memiş: “5 kişiyle ilgili işlem başlatıldı ve gözaltına alındılar. Birisi kepçenin operatörü. Güçlü tahmin, kepçe operatörünün tedbir almaksızın kaldırım çalışması yaparken taş kütlesini kaçırmış olabileceği yönünde. Şu anda bilirkişiler konuyu inceliyorlar.” dedi.

Kendisinin hemen her gün o yola gittiğini, bir şantiye şefi gibi bir an önce hastane yolunun bitirilmesi için çaba gösterdiğini ifade eden Vali Okay Memiş: “Belki bizim başımıza bile gelebilirdi o hadise. Hepimizin başına gelebilirdi. Ancak kaza, kader deyip asla bu işin ihmal boyutunu göz ardı etmeyeceğiz. Bu coğrafyada her gün heyelan riski var. Gümüşhane Üniversitesi’ndeki 20 bin öğrenci bizlere emanet. Bunun sorumluluğu içerisinde hareket ediyoruz. Bu konu asla ihmal edilmeyecek, üzerinde durulacak ve takip edilecektir. Bununla ilgili kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

Hastane ve yurdun yapıldığı yer zamanında iyi planlanmış olsaydı bugün böyle bir şeyle hiç karşılaşılmamış olunacağını vurgulayan Vali Okay Memiş: “KYK, eski TEDAŞ binasının arkasında bin kişilik öğrenci yurdunun ihalesini önümüzdeki günlerde yapacak. Bir işadamımız da 2 bin kişilik öğrenci yurdunun inşaatına başlıyor. Yani 3 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatına bu yıl başlıyoruz, hem de dağın tepesinde değil.” ifadelerini kullandı.

Sayın Valimizin konuşmasının ardından Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu ve Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz söz alarak, konuyla ilgili görüş ve beklentileri ile üniversite öğrencilerinin yaşamış oldukları genel sorunları Vali Okay Memiş’e ilettiler.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği )

image_print

HABERLER