Vali Memiş: Yurt, Pansiyon ve Apartları Mevzuata Uyum Konusunda Uyardı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Memiş: Yurt, Pansiyon ve Apartları Mevzuata Uyum Konusunda Uyardı

Giriş Tarihi: 05 Ekim 2017 - 18:48

Son Güncelleme: 05 Ekim 2017 - 18:51

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; 6 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’ne uyum süreciyle ilgili Gümüşhane’de faaliyet gösteren apart, yurt ve pansiyonların yöneticileriyle bir araya geldi.

05 Ekim 2017 Perşembe günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halli İbrahim Zeybek, Vali Yardımcıları Aytaç Akgül ve Ali Arıkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Faruk Akıncı, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, KYK İl Müdürü Mücahit Atalay, apart, yurt ve pansiyonların yöneticileri katıldı.

Vali Okay Memiş; yurtlar, pansiyonlar ve apartlarla ilgili bir yönetmelik değişikliği olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Daha önce Belediyelerin uhdesinde olan özel yurtların ve apartların denetimi İl Milli Eğitim Müdürlüğü marifetiyle Valiliklere geçti. Bu konuyu size ilettik. Bir takım eksiklikler var, bu eksikliklerin giderilmesini istiyoruz. Ancak bu eksikliklerle ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını gördük. Bu bize bir sorumluluk doğuruyor. Yurtlarda ve apartlarda kalan öğrencilerin başına bir iş geldiğinde denetim yetkisini yeterince yapmamak bizi sorumlu tutar. Ruhsatlandırmayla ilgili yetkilerimizi kullanmazsak ve orada bir hadise olursa bizi sorumlu tutarlar. Bu sorumluluğa niçin girelim? Devletin en önemli görevi asayiş, eğitim, sağlık vb. hizmetlerini yerine getirmek olduğu kadar; aynı zamanda denetim de yapmaktır. Hiçbir öğrencimizin başına bir şey gelmesini istemiyoruz. Adeta bir kamu hizmeti yapıyorsunuz. Bundan dolayı da sizlere teşekkür ediyoruz. Eksikleriniz var. Öğrenciler bana geliyor, sıkıntıları paylaşıyorlar. Bu eksiklerin en kısa zamanda giderilmesini rica ediyoruz.” dedi.

Vali Okay Memiş’in konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mesut Olgun yeni yönetmelikle ilgili bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirirken, katılımcılar söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiler.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER