VATANA İHANET EDENLER KATİYYEN AFFOLUNMAZLAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VATANA İHANET EDENLER KATİYYEN AFFOLUNMAZLAR

Giriş Tarihi: 18 Haziran 2017 - 18:46

Son Güncelleme: 18 Haziran 2017 - 18:49

MERHUM MEHMET KIRKINCI HOCA’NIN

 “DEVLETE İTAATİN EHEMMİYETİ” BAŞLIKLI

MAKALESİNDEN ALINMIŞTIR

“Kâinatta en büyük hakikat, imandan sonra vatan sevgisidir. Vatan, her şeyden azizdir. Vatanı olmayanın namusu tarumar olur, evi, barkı ve mülkü olmaz. Millet ile vatan, ruh ve ceset gibidir. Devletsiz, vatansız bir millet yetim, milletsiz vatan da harabe bir ev gibidir. İnsanın en esaslı vazifelerinden birisi de vatanını sevip sevdirmesi ve ona gereken hizmeti yapmasıdır. Çünkü devlet ve vatan, Cenab-ı Hakk’ın bizlere ihsan ettiği nimetlerin başında gelir.

Vatanı sevmenin sayısız sebepleri vardır. O, bizim şefkatli ve sevgili validemiz, bizler onun kıymetini bilen ve ona can feda eden hürmetkâr evlatlarıyız. Din, can, mal, namus ve evlat, vatan ile muhafaza olunur.

Vatana ihanet edenler katiyyen affolunmazlar. Zira onlar milletin malının, canının ve namusunun mahvına sebep olmuşlardır. Kendi menfaatlerini vatanın ve milletin menfaatine tercih eden bir kimse, vatan ve milletine ihanet etmiş olur.

Vatan; tahasungâhımızdır, hanemizdir, bahçemizdir, tarlamızdır, kışlamızdır, mescidimizdir ve ibadet hanemizdir… Bu dünyanın nimetlerini o hanede kazandığımız gibi, cenneti ve ebedî saadetimizi de yine orada kazanacağız. Vatan cennetin bir salonudur. Bunun içindir ki, “Vatan sevgisi imandandır.” denilmiştir.”

(Kaynak: http://www.mehmedkirkinci.com )

MAKALENİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

image_print

HABERLER