Yaratılışın sırlı karesi. “Aynada kendi yüzünü gören koyun var mı?..” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yaratılışın sırlı karesi. “Aynada kendi yüzünü gören koyun var mı?..”

Giriş Tarihi: 24 Mart 2024 - 15:57

Son Güncelleme: 24 Mart 2024 - 15:58

Hasan Pir

Sinekler, böcekler, develer, aslanlar, filler, karıncalar, kelebekler, sürüngenler, koyunlar, velhasıl aklınıza hangi hayvan gelirse gelsin, hayvanlar âleminde kaç hayvan kendi yüzünü aynada ve fotoğraflara görmüştür?

Kobay olarak kullanılan hayvanları saymazsak hiçbir hayvan aynaya bakıp kendini görmemiştir. Öyle ise hayatı boyunca hiçbir hayvan kendi yüzünü ve resmini görmemiştir.

Peki, kendi yüzünü hiç görmemiş olan bir hayvan, diğer hayvanların kendi cinsinden olup olmadığını nasıl biliyor?

Bir koyun düşünün ki, kendi yüzünü ve resmini hiç görmemiş. Hayvanlar topluluğu içinde nasıl oluyor da koyunların olduğu gurubu tanıyıp da onların yanına gidiyor?

Bir akrep düşünün ki, gözü bile olmayan bu yaratık, kendinin de diğer akreplerin de cismini, şeklini görmediği, bilmediği halde, diğer hayvanların yanına değil de akreplerin yanına gidiyor ve onlarla mutlu oluyor.

Ormanlar kıralı aslanlar da kendilerini hiç tanımıyorlar, hiç kendi yüzlerini, gözlerini görmemişler. Peki, ama başka aslanların aslan olduğunu nereden bilip de onlarla beraber oluyorlar?

Diğer taraftan bir hayvan, düşmanı olan bir diğer hayvanın kendi cinsinden olmadığını nereden bilip de ondan kaçıyor. Bir koyun, kurdu gördüğünde ondan kaçıyor. Kendi yüzü ve cismi de belki kurdunkine benziyor. O zaman o kurttan kaçmasının bir manası yok. Kendi yüzü de belki kurdun yüzüne benziyor… Ama bunları bilmediği halde, kendisine düşman olanlardan kaçıyor, dostlarına ise yaklaşıyor.

Yaratılışın bir sırlı karesi daha bu şekilde insanın önüne çıkmış oluyor.

Bu tanıma işi mademki bakmayla olmuyor, o zaman geriye bir “his kodlaması” kalıyor ki, her bir hayvan kendi cinslerine sevgi ve dostlukla, diğerlerine karşı da farklı bir cinse karşı oluş özelliği ile kodlanmış olarak yaratılıyor demektir.

Yüz binlerce hayvan türünün milyarlarca ferdi üzerinde uygulanan muazzam bir kodlama.

Bu kadar karışık ve geniş bir kodlama sistemi ancak mükemmel bir programcıyı gösterir ki, âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’tan başka bu mükemmel programı yapacak bir ilim ve kudret sahibinin olamayacağını aklı olan her insan anlamış olacaktır.

Bütün bunlar gösteriyor ki Allah’a iman, bir insan için bu dünyadaki en kolay iştir.

Allah (c.c.); imanımızı kâmil eylesin. Bizi kendisine hakiki kul, Peygamberimiz Hz.Muhammed’e (s.a.v.) hakiki ümmet eylesin. Amin.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER