Zigana Yeni Yüzüne Kavuşacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Zigana Yeni Yüzüne Kavuşacak

Giriş Tarihi: 21 Ekim 2017 - 10:12

Son Güncelleme: 21 Ekim 2017 - 10:12

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Zigana Dağı’nda bulunan turistik ve tarihi tesislerin dış cephe ve iç yapılarının iyileştirilmesi, çeşitli sosyal donatılar eklenmesi, hizmet standartlarının yükseltilmesi ve alt yapının yenilenmesiyle ilgili yapılan projenin uygulanmasına kısa bir süre sonra başlanacak.

Konu ile ilgili olarak Zigana dağında 20 Ekim 2017 Cuma günü  Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında bir istişare toplantısı yapıldı.

Gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Proje ve Yapım Şube Müdürü Katip Çiçek, kurumların teknik personeli ve Zigana Dağı’ndaki işletmelerin sahipleri katıldı.

Yapılacak olan çalışmalarla ilgili hazırlanan proje üzerinden son bir istişarenin gerçekleştirildiği toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada, Zigana Dağı’nın Gümüşhane’nin turizme açılan kapısı olduğunu kaydeden Vali Memiş: “Bu coğrafya bölgenin ve Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından birisi. Burası hem Trabzonlu hemşerilerimize hem de Gümüşhaneli hemşerilerimize hitap eden, bölgeler arası stratejik öneme sahip, doğasıyla da muhteşem bir yer. Ancak 16 aydır Gümüşhane’de görev yapıyorum ve buraya her geldiğimde beni bir şey rahatsız ediyor. Beni rahatsız eden şey buradaki binaların derme çatma oluşu. Bu binalar hoş durmuyor. Sizinle daha önce konuştuk ve komple yıkıp yeniden yapmayı düşündük ancak hissedarların çokluğu nedeniyle o mümkün olmadı. Akabinde mühendis arkadaşlar inceleme yaptı ve binaların yeterince sağlam olduğu görüldü. Dolayısıyla sokak sağlıklaştırması yapmaya ve buraları güzelleştirmeye karar verdik. Bu projeyle Zigana’ya çok ciddi bir değer katacağız” dedi.

Toplantıda daha sonra işletme sahipleri ile diğer katılımcılar söz alarak talep ve önerilerini dile getirdiler.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER