10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Ve Gümüşhane’de Basın - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Ve Gümüşhane’de Basın

Giriş Tarihi: 10 Ocak 2022 - 7:43

Son Güncelleme: 10 Ocak 2022 - 7:43

Hasan Pir

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Gazeteci arkadaşlarımın bu özel günlerini kutluyorum.

Gazeteler, haber ajansları, haber radyo ve televizyonları, internet haber siteleri kısaca basın kuruluşları, vatandaşların habere ulaşması açısından çok önemli bir görev üstleniyorlar.

Gümüşhane; dört günlük ve dört haftalık gazete, haber ajansları ve aktif haber siteleri ile basın faaliyetlerinin yoğun olduğu illerimizden biridir. İnşallah şehrimizde aktif bir radyo  ve TV’de yakın zamanda kurulur ve yayına başlar diye ümit ediyoruz.

Devletimizin koyduğu mevzuat ve kurallar çerçevesinde Gümüşhane’de gazetelerimiz yoğun gayretle kamu hizmeti vermeye devam ediyor.

Günlük gazete çıkarmak çok zor bir iştir. Her gün gündemi takip edeceksiniz. Aldığınız ve bulduğunuz haberleri kamu menfaatlerini gözetecek şekilde kurgulayıp baskıya yetiştireceksiniz.

Gümüşhane gibi küçük ölçekli illerde gazetecilik ekonomik anlamda da zor bir işletmeciliktir. Devlet kurumlarından alınan resmi ilanlar gazetelerin giderlerini karşılamamaktadır. Başka meslek dallarında şart olmayan sayılı personel çalıştırma kuralı gazetelerde olunca, zaten sınırlı olan gelirlerle giderleri karşılamak da mümkün olamamaktadır.

Gazetecilikteki zorluk “Anadolu Basını” tabir edilen işletmelerde daha çok görülmektedir. Halbuki Anadolu Basını, her bakımdan devletimizin Anadolu’daki gözü, kulağı ve sigortasıdır. Bu çok önemli sektörü devletimiz yeni yaklaşımlarla desteklemelidir.

Gümüşhane özelinde şu konuyu da belirtmem gerekiyor. Gümüşhane’de gazeteleri alıp okuması gerekenler öncelikle kamu kurum ve kuruluş yöneticileri olmalıdır. Çünkü, Gümüşhane’de gazetelerin genellikle işlediği konular kamu kurumlarının hizmet konularıdır. Ama gelin görün ki, kamu kurumları yetkilileri günlük gazeteleri almıyor, okumuyor ve takip etmiyorlar.

Gümüşhane’de; Valilik, Belediye, Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı gazetelerin sürekli olarak gönderildiği kurumlardır. Bu kurumlar haricinde kısa süre önce Milli Eğitim Müdürü Sayın Miraç Sünnetçi ve İl Sağlık Müdürü Sayın Necip Yemenici gazetelere abone oldular. Her iki müdürümüze bu güzel örneklikleri için teşekkür ediyorum.

Biz Gümüşhane Olay Gazetesi olarak, istedikleri takdirde her kuruma ücretsiz de gazete göndeririz. Yeter ki gazeteler okunsun.

Bir diğer üzerinde durmak istediğim konu da kurumlarımızın yaptıkları her güzel çalışmayı kamuoyu ile paylaşmada Gümüşhane’de yayın yapan gazetelerin kapılarının sonuna kadar açık olduğudur. Yeter ki insanımız için, Gümüşhane için, ülkemiz için, milletimiz için, devletimiz için güzel çalışmalar yapılsın. Biz de bu güzellikleri kamuoyuna duyuralım, duyururken de yorulalım. Bu bizim için en büyük mutluluk olur.

Anayasamızda teminat altın alınan basınla ilgili hususlar Gümüşhane’de sorunsuz işlemektedir. Bu bağlamda; Gümüşhane basını ile çok sıcak ilişkileri olan başta Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’e,  Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e, Başsavcımız Sayın Veli Ecir’e, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Celal Taşçi’ya ve İl Jandarma Komutanımız Sayın Albay İsmail Gökçek’e  teşekkür ediyorum.

Gazetecilerimiz başta olmak üzere basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tekrar kutluyorum.

image_print

HABERLER