10 Ocak Gazeteciler Günü’nde Gümüşhane Valisi Taşbilek Gazetecilerle Buluştu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

10 Ocak Gazeteciler Günü’nde Gümüşhane Valisi Taşbilek Gazetecilerle Buluştu

Giriş Tarihi: 11 Ocak 2023 - 7:37

Son Güncelleme: 11 Ocak 2023 - 7:37

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

İl Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Vali Kamuran Taşbilek, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Gümüşhane ve ilçelerinde görev yapan yazılı ve internet basını sahibi, yetkilileri ve muhabirleri ile, haber ajansı temsilci ve muhabirleri katıldı.

Vali Taşbilek, kahvaltılı toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çok güzel bir çalışma iklimi içerisinde, sevgiye dayalı, saygıya dayalı bir aile ilişkisi içerisinde sizlerle beraber olmaya çalıştık. Eksiklerimiz, kusurlarımız olabilir. Benim nazarımda basın demokrasinin dördüncü gücüdür. Çünkü önemli bir güç ve çok önemli bir kavramdır. Kamu hizmeti yürütülürken, sunulurken bizim çevremizdeki insanlar belki bize kral çıplak demeyebilir ama yaptığımız hizmetlerden dolayı, bir işi yaparken iyi niyetli olarak başladığımız bir işte bile toplumun genelinin yararına umarken bile belki bilmeyerek, istemeyerek birilerinin zarar görmesine, incinmesine sebep olacağınız durum olabilir. Bu noktalarda da basınımızın yapıcı eleştirileri, yapıcı yaklaşımları bizim için bizi geliştirme noktasında, yanlışlardan uzaklaşma noktasında benim için çok kıymetli” dedi.

“Ben herşeyi doğru yaptığını iddia eden insanlardan değilim. Allah hepimizi kul yaratmış. Yapmış olduğumuz hizmetlerde bilerek, isteyerek böyle bir şey içerisine girmek istemeyiz ama bizden kaynaklanmayan, bizim hiyerarşimiz içerisinde bir eksiklik olabilir, bir yanlışlık olabilir. Bunun sonucunda herhangi bir vatandaşımız incinebilir. Bunun engellenmesi de kimin vasıtasıyla olursa olsun benim için çok kıymetli, çok kutsal. Basının böyle bir kamu hizmeti var, kamusal sorumluluğu söz konusu. Basından gelen bu manada yapıcı her konu, her eleştiri benim kendime çeki düzen verme, idare ettiğim sisteme çeki düzen verme, ilimdeki hiyerarşik yapı içerisindeki kamu görevlilerinin eksiklerini görüp takip edip vatandaşımızın incinmesini engelleyebilme noktasında çok kıymetli”

 “Devletinden razı olan vatandaş bizim için en önemli kavram, en önemli kıstasımız bu. Yaptığımız herhangi bir işte vatandaşımızın devletimize olan rızasında bir eksiklik oluşturuyorsak zaten burada bir eksiklik var demektir. Bu benden kaynaklanabilir, benim emrim altındaki insanlardan kaynaklanabilir. Bu sefer amaçladığımız, hedeflediğimiz noktaya ulaşamayacağız demektir. Temel hedefimiz, temel çalışmamız bu. İnsanlarımızı devletimizden razı kılacağız ki devletimiz o rıza üzerine o razılık üzerine bugünkü seviyesinden, bugünkü mertebesinden de kat be kat yukarılara çıkabilmesi. Çünkü biz biliyoruz ki millet devletten razıysa o devlete Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz. O devlet zırhını giymiştir. O devlete hiçbir bela, hiçbir sıkıntı sirayet etmez. Bu çerçevede bakıyoruz. Sizin çalışmalarınız, çabanız da bu manada bizim için çok önemli, çok kıymetli. Çalışmalarınız bizim milletimize hizmet noktasında da eksikliklerimizi giderici çok ipucu, çok done olarak önümüze geliyor. Bizim yaptığımız işte biz bakarken göremediğimiz yerlerde birilerinin bize göstermesi bizim için büyük bir zenginlik. Ben tek başıma süpermen değilim. Görünmezleri birileri bana gösteriyorsa bundan büyük bir nimet yok. Başta size ve bu manada bize yardımcı olan herkese müteşekkiriz”

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü’nün Konuşması

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Anadolu basının can damarı olan resmi ilanlarda Covid-19 salgınından sonra büyük bir düşüş olduğunu, buna karşın doğrudan temin ve pazarlık usulü ihalelerde artış olduğunu gördük. Haklarımızın gasp edildiği rakamlarla karşılaştık. Bu bizi çok üzüyor ve yaralıyor. Anadolu basını pandemi dönemini eksiyle kapattı. Kimisi dairesini sattı, kimisi kredi çekti. Şuanda kurumlarımızın birçoğu suç işliyor. Doğrudan temin ve pazarlık usulünün bazı şartları var. Burada sadece 2022 yılında pazarlık usulüyle 70 ihale yapılmış. Hem rekabet ortamı oradan kalkıyor hem şeffaflık ortadan kalkıyor. Milli Eğitim Kürtün ve Torul’da gazete olmaması nedeniyle bütün hizmet alımlarının tamamını ya doğrudan temin ya pazarlık usulü yapmış. Gümüşhane Üniversitesi ise araçlarının sigortalarını bir yıl içerisinde 10 ayrı doğrudan temin yaparak yapmış. 20 binden fazla öğrencisi olan Gümüşhane Üniversitesi 2022 yılında sadece 3 ilana çıkmış. Çoğu zaman bizi mağdur eden kurumların reklam panosu gibi çalışıyoruz. Bunlar çok acı şeyler ve bu konuda çok muzdaribiz. Özellikle 2018 yılından sonra buradaki tüm arkadaşlarımız çoluğunun çocuğunun rızkından keserek, birçok konuda sosyal yaşamından, kendi yaşamından fedakarlık yaparak bu mesleği yürütüyor. Bu konudaki duyarlılığınızı biliyoruz ama bu duyarlılığınızın karşısında bu duyarsızlığı da hak etmiyoruz diye düşünüyorum”

Başkan Köprülü, Vali Taşbilek’ten tüm kurum ve belediyelerin ihale birimlerindeki görevlilerin katılımıyla Basın İlan Kurumu aracılığıyla bir eğitim semineri verilmesi ve Gazeteciler Cemiyeti Binası konusunda destek talep etti.

Toplantı, Vali Taşbilek’in gazetecilerle sohbeti ile devam etti ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

image_print

HABERLER