10. SIRA GÜMÜŞHANE İÇİN SÜRPRİZ OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

10. SIRA GÜMÜŞHANE İÇİN SÜRPRİZ OLDU

Giriş Tarihi: 16 Şubat 2021 - 7:07

Son Güncelleme: 21 Şubat 2021 - 2:36

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca haftalık  Covid-19 vaka sayılarını paylaştı.

Yapılan paylaşım 8-14 Şubat tarihleri arasını kapsayan verilerdi.

İllerin 100 bin kişide görülen vaka sayılarının açıklandığı tabloya göre 8-14 Şubat tarihleri arasında Türkiye’de en çok vakanın görüldüğü 10.il Gümüşhane oldu.

8-14 Şubat tarihleri arasındaki vaka sayılarına ait harita ve iller sıralaması www.covid19.saglik.gov.tr  internet adresinde paylaşıldı.

Yapılan paylaşıma göre 8-14 Şubat tarihleri arasında 100 bin kişide vaka sayısı yüksekliğinde Doğu Karadeniz illerinin de başı çektiği görüldü.

Karadeniz Bölgesindeki illerden Trabzon 100 bin kişide 228,02 ile ilk sırada yer alırken onu 202,44 vaka ile Rize, 194,42 vaka ile Ordu, 184,34 vaka ile Giresun, 171,29 vaka ile Samsun izledi. Gümüşhane’de 97,18 oldu.

HABERE YORUM/ HASAN PİR

Sağlık Bakanımız Sayın Koca, Kovid – 19 Türkiye verilerini dün gece açıkladı. Bundan sonra da bu açıklamalar devam edecek.

Gümüşhane’deki beklenmedik yükseklik Gümüşhanelileri üzmüş olsa da, resmi ağızdan yaşadığımız ilin durumunu bilmiş olmak tedbirlere daha sıkı sarılmamızı sağlayacaktır.

Bu sonuçların açıklanmasından sonra hiç kimse, moral bozukluğuna girmemeli, telaş etmemeli, hele hele birilerini suçlayıcı tavır içine de girmemeli.

Gümüşhane’de başta Valimiz Sayın Taşbilek olmak üzere, Sağlık çalışanlarımız, Sağlık İl Müdürlüğümüz, Devlet Hastanemiz ve sahadaki sağlıkçılarımız, polis ve jandarmamız  ve konu ile ilgili görevli diğer tüm personel işlerini en güzel şekilde yapıyorlar. Vatandaşlarımız da büyük fedakarlıklar göstererek tedbirlere uyuyorlar.

Bu mücadele “ben, sen” mücadelesi değil, “biz” mücadelesi. Hep birlikte bu işin üstesinden Allah’ın izni ile geleceğiz.

En önemli ilacın kişisel korunma olduğu vatandaşlarımıza daha sık anlatılmalı. Bu konuda yetkililer Gümüşhane yazılı ve internet basınını  daha yoğun kullanmalı. Yetkililer basınla sık sık bilgi alış verişi yapmalı. Basın kuurluşlarına bizzat giderek basınla ne yapılacağı istişare edilmeli ama vatandaşımıza mutlaka sık sık her gün verilmesi gereken mesaj verilmeli. Bütün bunlar vatandaşımızı sıkmadan, korkutmadan, telaş vermeden yapılmalı.

İnşallah sağlıklı güzel günler bizi bekliyor. Kısa zamanda Kovid salgınının Gümüşhane’de de Türkiye’nin tamamında da biteceğine olan umudumuz tamdır. Asıl Şifa verici Rabbimizden de isteğimiz budur.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER