105 ÜLKEDE YARDIM DAĞITAN GÖNÜL ERİ İSMAİL HAKKI TURUNÇ, DÜNYADAKİ BÜYÜK TÜRKİYE'Yİ ANLATTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

105 ÜLKEDE YARDIM DAĞITAN GÖNÜL ERİ İSMAİL HAKKI TURUNÇ, DÜNYADAKİ BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ ANLATTI

Giriş Tarihi: 19 Eylül 2018 - 22:57

Son Güncelleme: 19 Eylül 2018 - 22:57

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, 19 Eylül 2018 Çarşamba günü Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezinde AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yurt Dışında Yaptığı Sosyal ve Kültürel Faaliyetler” konulu konferansa konuşmacı olarak katılarak Türk Kızılayı ve TİKA’nın dünya ülkelerindeki çalışmalarını anlattı.

Bugüne kadar 105 ülke gezerek oralarda gördüklerini ve yaşadıklarını sunu eşliğinde anlatan Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Liderliğindeki Türkiye’nin sadece Müslüman ülkelere değil, tüm dünyaya yardım elini uzatarak bu coğrafyalardaki insanların ümitlerinin de yeniden yeşermesine katkı sağladığını anlattı.

Türk milletinin TİKA ve Türk Kızılayı ile her gittiği yerden büyük dualarla döndüğünü belirten İsmail Hakkı Turunç: “Şu yaptığımız çalışmaları engellemek için onlarca senaryo ürettiler. Bu seçimlerde bazıları ‘TİKA’yı kapatalım’ dediler. TİKA nedir? TİKA devletin en büyük kurumu. 140 ülkede milyarlarca dolar kalkınmaya yönelik yardımlar yapan, Kızılay’ın çok üzerinde bir kurum. Somali’ye, Senagal’e yardım götürüyor. Bizim vazifemiz bu. Gücümüz yetse deseler ki dünyadaki insanlara hizmet ettiniz bitti, uzayda da insan var desinler teknik olarak imkan varsa giderim, gitmek zorundayım. Allah bana da size de böyle bir sorumluluk yüklemiş” diye konuştu.

Yoğun ilginin olduğu konferansa AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse,  MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, ilçe ve belde belediye başkanları STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansta AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse de birer selamlama konuşması yaptılar.

 

image_print

HABERLER