11 KASIM 2019 PAZARTESİ GÜNÜ GÜMÜŞHANE’DE 70 BİN FİDAN DİKİMİ HEDEFLENİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın organizasyonu olan Türkiye ‘Geleceğe Nefes’ seferberliğinde 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de 81 ilimizde aynı anda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidan toprakla buluşturulacak.

11 milyon ağacın geleceğe miras bırakılacağı seferberlikle, dünya rekoruna da koşulacak. Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabı’na taşıyacak bu ağaçlandırma seferberliğine ‘Geleceğe Nefes’ adı verildi.

Etkinlik, yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilecektir.

Etkinlik kapsamında Gümüşhane İlinde Çamlıca ve Akçakale, İnönü Mahallesi, Torul İlçesinde Işık Köyü, Kelkit İlçesinde Devekorusu, Kılıçcı, Özen, Babakonağı, Köycük, Deredolu, Aşut, köyleri Şiran İlçemizde Selimiye, Konaklı Arıtaş köylerinde ve bağlı yerleşimlerinde, yol kenarlarında, toplam  70.000 adet fidan toprakla buluşturulacak.

Gümüşhane ilinin Sanal alemde fidan dikim sahiplenme sayısı ise 5 Kasım 2019 tarihi itibariye 71 bini geçti

Fidan sahiplenme için aşağıdaki linki tıklayınız

https://gelecegenefes.com/