15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Gümüşhane’de Etkinliklerle Kutlandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Gümüşhane’de Etkinliklerle Kutlandı

Giriş Tarihi: 16 Temmuz 2023 - 9:32

Son Güncelleme: 16 Temmuz 2023 - 14:10

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. Yıl dönümü, Gümüşhane’de etkinliklerle kutlandı.

İlk etkinlik 14 Temmuz Cuma günü yapıldı. Vali Kamuran Taşbilek tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Sema Doğan Yaşam Alanında gerçekleştirilen programda Vali Kamuran Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’le birlikte alanı dolduran şehit aileleri ve gazilerin masalarını tek tek ziyaret ederek sohbet etti.

“İzmir’de düşman güçlerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’in 21.yüzyıldaki kardeşi Ömer Halisdemir’dir”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda alanı dolduranlara “Memleketimiz, milletimiz için bedel ödeyen, en kıymetlilerimiz burada” diye seslenen Vali Taşbilek, 1919 yılında İzmir’de düşman güçlerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’in 21.yüzyıldaki kardeşinin Ömer Halisdemir olduğunu belirterek, “Her ağacın kurdu, kendindendir misali içimize kendimizden bildiğimiz hainler devletimizin birliğine, beraberliğine, devletimize karşı hain bir kalkışmaya teşebbüs ediyorlar. Yine o milli mücadele ruhunu gösteren aziz millet, topyekun kıyama kalkıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimize güvenerek onlara seslenişi ile topyekun meydanları dolduran bu aziz millet o karanlık geceyi kutlu bir sabaha çeviriyor. Bundan dolayı bütün milletimize sonsuz şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade etmek istiyorum. O gece şehit olan bütün kardeşlerimize rahmet, minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum. Hepsinin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. O gece canları pahasına mücadele eden kahraman gazilerimize sağlık, afiyet diliyorum” dedi.

“Bir daha içimize böyle virüsleri, böyle hainlikleri almayacak derecede uyanık olacağız”

15 Temmuz gecesi gösterilen birlik, beraberliğin hiç duraksatmadan devam ettirilmesini isteyen Vali Taşbilek, “Kendimizi iyi tanıyacağız, çok iyi yetişeceğiz, çok uyanık olacağız. Bir daha içimize böyle virüsleri, böyle hainlikleri almayacak derecede uyanık olacağız. Her şeyden önce Çanakkale’de, İstiklal Harbinde gösterdiğimiz birliği beraberliği, 15 Temmuz gecesi gösterdiğimiz birliği, beraberliği hiç duraksatmadan devam ettireceğiz, el ele, gönül gönüle, birbirimizi severek, birbirimizi sayarak birbirimizi kucaklayarak ülkemizi dünyanın en ileri ülkeleri haline getirmek için çok çalışacağız, çok çabalayacağız. Bir olduğumuz zaman, beraber olduğumuz zaman hiç kimsenin bize gücü yetmeyecek, hiç kimse bunu aklına bir daha getiremeyecek” diye konuştu.

“Unutmadık ve unutturmayacağız”

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Bundan tam 7 yıl önce ülkemizde bir kalkışma ile karşı karşıya geldik. Bu milletin üstün ferasetiyle ve o gece şehit olan 251 vatandaşımızın, 2 bin 200’ye yakın gazilerimizin kanlarıyla biz o kalkışmayı geriye teptik. Allah’a şükürler olsun 7 yıldır da 15 Temmuz’da hep beraberiz. Unutmadık ve unutturmayacağız. Vatan, millet ve bayrak konusundaki hassasiyeti en üst seviyede olan bir il olarak Gümüşhane her zaman bu tür kalkışmaların karşısında oldu. Biz darbe girişiminden 2 yıl önce Belediye Başkanı olduk. Bu kalkışmayı meydana getirecek kişileri biz o gün gördük, hissettik ve onların karşısında durduk. Gümüşhane ilinde ilk defa FETÖ yurtlarını kapattık. O kapattığımız FETÖ yurtlarının yeri şu anda Adalet Sarayı oldu. O günü yaşayan bir insan olarak ve şehrin Belediye Başkanı olarak ben de diyorum ki unutmadık, geleceğimize, torunlarımıza, çocuklarımıza da unutturmayacağız diyorum” ifadelerini kullandı.

Program İl Müftüsü Hüseyin Gün’ün yemek duası yapmasıyla son buldu.

15 TEMMUZ CUMARTESİ ETKİNLİKLERİ

FETÖ Terör örgütünce yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde Gümüşhane’de protokol üyeleri ve vatandaşlar ilk olarak şehit mezarlarını ziyaret ettiler.

Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve beraberindeki heyet Emirler Mezarlığı’nda bulunan şehit kabirlerine karanfil bıraktı, ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

Buradaki etkinliğin ardından kent merkezindeki tarihi Gümüşhane Köprüsü üzerinde açılan ve 15 Temmuz gecesi yaşanan anların yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Sergi açılışının ardından Kemaliye Camii’nde tüm şehitler için mevlit okutuldu.

Program kapsamında saat 20.00’da Fatih Parkı’nda ana program gerçekleştirildi.

FETÖ’nün hain darbe girişiminin 7.yılında gerçekleştirilen programda yine aynı saatte tüm camilerden sela okundu, demokrasi nöbeti tutuldu.

Gün boyu gerçekleştirilen etkinlerin finali Fatih Parkı’nda düzenlenen programla yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı yayında izlettirilmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

“Şanlı tarihimiz emsalsiz destanlarla doludur”

Programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Vali Kamuran Taşbilek, “15 Temmuz’da istiklaline ve istikbaline sahip çıkan aziz Türk milletine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz hain FETÖ darbe ve işgal girişimi esnasında vatanını ve milletini kahramanca müdafaa eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum. Şanlı tarihimiz, milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü göz giden ve işgale kalkan yeni 7 düvele karşı bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren aziz milletimiz 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık gecede başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ve zatı devletlerinin liderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, güvenlik güçlerimiz ve necip milletimiz hain darbecilere karşı onurlu ve güçlü bir duruş sergileyerek milli iradenin tecelligahı olan gazi meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmışlardır” dedi.

“Allah bu millete bir daha 15 Temmuz gecesi gibi bir karanlık gece yaşatmasın”

Bu aziz milletin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olarak sokaklara dökülerek bir kez daha yeri geldiğinde vatan ve bayrak uğruna nasıl şehit ve gazi olunabileceğini cümle aleme gösterdiğini kaydeden Vali Taşbilek, “2016 yılının 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gecede aziz milletimizin hainlere karşı kutlu direnişi, topyekun kıyamı bu övüncümüzün beratı ve belgesidir. Büyük bir kardeşlik duygusu içinde, birlik ve beraberlikle, dahili ve harici hiçbir güce teslim olmayacağını, vatanını, istiklalini ve istikbalini her daim koruyacağını haykıran aziz milletimiz, birlik ve beraberliğimizi her daim korumaya devam edecek, o karanlık gecede sıkı sıkıya tuttuğumuz elleri bir daha asla bırakmayacaktır. Bir olmaya, beraber olmaya, hainlere karşı çok uyanık olmaya devam edeceğiz.  O karanlık gecede verdikleri destansı mücadeleyle yeniden dirilişin destanını yazan kahramanlarımızın fedakarlıkları sayesinde, Türkiye yüzyılının kahramanlarının fedakarlıklarıyla yeni bir yüzyıl inşa edilecek, ahlakın, adaletin, hakkın hüküm sürdüğü, necip milletimizin mührünü vurduğu bir yüzyılın, Türkiye yüzyılının inşası, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizle vücut bulacaktır. 15 Temmuz şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyor, Allah bu millete bir daha 15 Temmuz gecesi gibi bir karanlık gece yaşatmasın diyorum” diye konuştu.

MHP Milletvekili Musa Küçük ve Belediye Başkanı Ercan Çimen ise konuşmalarında unutulmaması ve her zaman zihinlerde canlı kalması gereken olaylardan birisinin 7 yıl önceki FETÖ darbe girişimi olduğunu belirterek ülkenin ve milletin bir daha böyle bir darbe girişimi yaşatmaması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisinin gerçekleştirildiği programda düzenlenen bisiklet turu tören alanına giriş yaptı. İlahi dinletisi, sancak koşusunda sancağın Vali Kamuran Taşbilek’e takdim edilmesinin ardından havai fişek gösterisi yapılan program, İl Müftüsü Hüseyin Gün’ün yaptırdığı duanın ardından saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerden sela okunup demokrasi nöbeti tutulmasıyla son buldu.

Haber Kaynağı: gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER