15 Temmuz Gecesi Yaşanan Bu Olay Sizi De Ağlatacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

15 Temmuz Gecesi Yaşanan Bu Olay Sizi De Ağlatacak

Giriş Tarihi: 20 Eylül 2016 - 9:58

Son Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 9:59

Risale Haber İnternet sitesi yazarı Abdulkadir Menek Anlatıyor:

Hac münasebetiyle bulunduğumuz Mekke’de, Diyanet İşleri Başkanlığının mükkemmel organizasyonu için teşekür etmek maksadıyla Sayın Mehmet Görmez’i bir ekip olarak ziyaret ederek sohbet etme şansını yakaladık.

Bu sohbetimizde Sayın Mehmet Görmez’in anlattığı bir hadise hepimizin gözlerini yaşarttı.

Medine’de kargo görevlisi olarak çalışan Moritanyalı Abduddaim’in anlattığı hadise bütün İslam aleminin ve samimi Müslümanların Türkiye ile alakalarını ve muhabbetlerini gösteren bir olay olarak tarihin altın sayfaları arasındaki yerini almalıdır.

Moritanyalı Abduddaim kardeşimizin anlatımıyla bu göz yaşartıcı hadise şu şekilde cereyan etmiştir:
“15 Temmuz akşamı evde annem ile beraber televizyon seyrediyorduk. Türkiye’de yaşanan darbe teşebbüsü ile birlikte bütün dikkatimiz buraya yönelmeye başladı. Annem ile birlikte namaz kılmaya ve dua etmeye başladık. Bu hal saatlerce sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ve ardından insanların sokağa dökülmeleri ile birlikte hâdisenin seyri değişmeye başladı. Sabaha karşı darbe teşebbüsünün başarılı olmayacağı anlaşılmaya başlandı.

Annem bana seslendi:
“Evde para var mı?”
“Evet evde çok para var. Biz paramızı bankaya yatırmayız. Bütün paramızı evde muhafaza etmeye çalışırız” diye cevap verdim.

Annem bunun üzerine sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Mısır,  Libya, Suriye, Irak ve daha birçok İslam ülkesi elimizden çıktı. İslam düşmanları buraları perişan ettiler. Elimizde bir Türkiye kalmıştı. Az kalmıştı burası da elimizden çıkacaktı. Allah Türkiye’yi bize ve İslam alemine bağışladı. Bu sana emrimdir. Şimdi bir valiz veya koli getir. Ne kadar para varsa hepsini içine yerleştir. Mescid-i Nebevi’ye git ve orada hepsini dağıt.”

Ben de öyle yaptım. Tam gidecekken annem beyaz bir mendilin içinde muhafaza ettiği kefen parasını da getirdi ve bana uzattı. ‘Bunu da dağıt’ dedi. Bende anneme sordum:
“Ben kimin fakir ve kimin zengin olduğunu nereden bileyim.”
Bunun üzerine annem:

“Kimin zengin, kimin fakir olduğu hiç farketmez. Kime rastlarsan, bu paralardan avuç avuç ver. Sakın bu paralardan eve geri getirme” dedi.
Çok şükür, ben de öyle yaptım”

15 Temmuz akşamı Türkiye için FETÖ vasıtası ile yapılmak istenen işgal ve istila hareketinin, İslam alemindeki bir yansımasını ve Medine’de bir evde yaşanan muhteşem bir şeref tablosunu Sayın Mehmet Görmez’in anlatımı ile aktarmaya çalıştım.

Rabbim ülkemizi ve bütün İslam alemini, ipleri İslam düşmanlarının elinde bulunan ve hayırhah gibi görünen şer ve nifak hareketlerinden muhafaza buyursun.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

image_print

HABERLER