18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajları - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajları

Giriş Tarihi: 17 Mart 2021 - 23:16

Son Güncelleme: 17 Mart 2021 - 23:16

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünü millet olarak kutlamanın sevincini ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız.

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele karşı, vatanseverlik, cesaret gibi yüksek faziletleri kahramanca gösteren şehitlerimizin anılması bakımından da çok önemli ve anlamlı bir gündür.

İnsanımızın birlik ve beraberliği ile Çanakkale’de ortaya konan mücadele, eşsiz bir destandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kelimeleriyle Çanakkale ‘Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan’ zaferin adıdır. Yurdun dört bir yanından kopup gelen yiğitler, düşmana karşı aynı gaye uğruna çarpan yürekleriyle, Çanakkale’de omuz omuza savaşmış ve mertebelerin en yücesine ulaşmıştır.
Bizler, öncelikle onların canları pahasına bize bırakmış oldukları emanete sahip çıkmak durumundayız. Bununla beraber ölüm kalım savaşında en yüce mertebe olan şehadete eren şehitlerimize, asla tam manasıyla ödeyemeyeceğimiz minnet ve şükran borcumuzu bir nebze ödeyebilmek için, onların hatırasını en güzel şekilde yaşatmak, gelecek nesillere en doğru ve anlamlı şekilde aktarmak, anlatmak zorundayız.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde; bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL – CİHAN PEKTAŞ

“Bugün Çanakkale Zaferimizin 106. yıldönümünü, millet olarak büyük bir gururla idrak ediyoruz. Çanakkale; vatanın bütünlüğü, istiklal ve istikbali söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

19 Şubat 1915’de başlayan ve aziz milletimizin varlığını sürdürmek için canla başla mücadele ettiği Çanakkale Savaşı Türk Milletinin imkânsızı başardığı, düşmana da “Çanakkale geçilmez “ gerçeğini kabul ettirdiği bir destandır. 

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’mızın da habercisi olmuş; Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, istiklal mücadelemiz için elzem olan ruhu ortaya çıkarmıştır. Bu iman dolu mücadele ruhuna ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakârlık timsali Şehitlerimizden devraldığımız mirası yeni nesillere emanet edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere; bu topraklarda bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin mimarı bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz.” 
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, Çanakkale Zaferi’nin tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu kaydetti.

Çanakkale Zaferi’nin milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan birisi olduğunu belirten Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Şubat 1915 tarihinde başlayan ve Türk milletinin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Savaşı, tüm dünyaya Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu gibi, düşmana da “Çanakkale geçilmez” gerçeğini kabul ettirmiştir. Bu nedenle Çanakkale Zaferi, kahraman Türk Milleti’nin varlığını yeniden ortaya koyduğu bir destanın adı olup, bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Bizlere düşen görev şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için var gücümüzle bu mücadeleyi idrak ederek gelecek nesillere aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106.yıl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Millet olarak imkânsızlıklar içindeyken bile ‘Çanakkale Geçilmez!’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçıları olarak Çanakkale Zaferi’nin 106’ıncı yılını büyük bir şeref ve gururla kutluyoruz. 1915 yılında düşman kuvvetlerine karşı denizde ve karada gösterilen bu büyük başarı, şanlı tarihimizin gurur abidesi olmuştur. 106 yıl sonra bile Türk milleti; vatanına, tarihine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaktadır; içeride ve dışarıda kurumlarımızı yıpratarak ülkemizi bölmek ve ideallerinden koparmak amacıyla türlü oyunlar içinde olan karanlık ellere izin vermemektedir. Tıpkı 106 yıl önce olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanı bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Gümüşhane Üniversitesi olarak tarihiyle övünen ve vatanını seven güzel nesiller yetiştirerek, atalarımızın emanetine kararlılıkla sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Onların emaneti, bizim emanetimizdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte bizlere bu zaferin gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadeleye katılan ordumuzun tüm mensupları ile bugüne kadar vatanı uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’miz kutlu olsun.”
 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Umudun bittiği yerde imanın, gücün tükendiği yerde azmin, silahın olmadığı yerde yüreğin coştuğu, dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi, vatanın  ve milletin bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile milletimizi yüceltme ülküsünün ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. 1915’te bir kez daha görülmüştür ki yeryüzündeki hiçbir silah, hiçbir mekanik güç vatan ve millet sevgisine karşı üstün olamayacaktır. Çanakkale Zaferi, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir. Etnik kökenleri, mezhepleri ne olursa olsun vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ’Çanakkale geçilmez’ diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Aziz milletimizin bağımsız yaşama konusundaki tavizsiz tercihinin izlerini; Çanakkale’nin derin sularında, Conkbayırı ve Anafartalar’ın siperlerinde kefensiz yatanların destansı mücadelesinde görmek ziyadesiyle mümkündür. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için, en zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş olan şehitlerimiz; devletimizin varlığının, milletimizin birlik ve beraberliğinin manevi güvencesi olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır. Unutulmamalıdır ki, Çanakkale ruhu gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler oldukça, geçmişte ve günümüzde başarılmaya çalışılan ayrılıkçı emelleriyle bölücülük kendine yaşam alanı bulamayacaktır. Bu vatanı korumanın bedelini kanla ve canla ödeyen bir millet, bundan sonrada aynı şuurla her türlü saldırıyı geri püskürtecek, terör faaliyetleri ile yapılmak istenen kirli oyunlar bozulacaktır. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla ülkemizi ve şehrimizi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da ve bugün terörle mücadelede görevlerini ifa ederken şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Çanakkale Zaferi vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun muhteşem bir destanıdır. Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı Türk tarihine adını altın harflerle yazdırmış muhteşem bir zaferdir. Türk insanının kahramanlığına, cesaretine, vatanını savunmak için verdiği onurlu direnişine tüm dünya Çanakkale’de tanıklık etmiştir. Bir milletin inancının ve cesaretinin destanlaştığı Çanakkale Zaferi, milli şuurun tek yürek, tek yumruk olduğu ve vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze alarak “Çanakkale Geçilmez” diye haykırdığı aziz ecdadımızın kahramanlık mücadelesidir. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Aziz Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu inançla Türk Milleti’nin ebedi varlığı ve devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumaktan asla çekinmemiştir. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi daha güçlü bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum.”

MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ HARUN ŞEKER

“Çanakkale ruhu emperyalist güçlere en güzel cevaptır.

Türk milleti Çanakkale’de tarihin seyrini değiştirdi ve insanlığa birçok hizmetlerde bulundu. Çanakkale, tarihe altın harflerle yazılması gereken büyük bir kahramanlığın, cesaretin, fedakarlığın ve sabrın destanıdır. Evden barktan, yardan ayrılarak, ölümü gülerek karşılayanların destanıdır. Çanakkale destanında ve topyekün milli mücadelede de açıkça müşahede edilmiştir ki, fakr-u zaruret içerisindeki bir millet, ihlas sırrı ve uhuvvet bağı ile el ele verince, kendisinden sayıca kat kat büyük orduları yenmiştir.

Bu aziz millet tarihte hiçbir zaman uzun boylu esaret altında kalmaya tahammül etmediği gibi, bundan sonra da sonsuza kadar boyunduruk altına girmenin ezasına katlanamaz. Bir batılının ifadesiyle, her milletin müdafaadan ümidi kesildiği anda bu milletin taarruzu başlamaktadır. Çünkü bu millet vatanını hiçbir ucuz beklentiye kurban etmemiş, değerlerini korumak dışında hiçbir hayalin peşinde koşmamıştır. Çanakkale Savaşı bu noktada Türk milletinin, dik ve sarsılmaz duruşunun ve ümitvar oluşunun destanının yazıldığı yerdir. Her karış toprağında, şehitlerimizin kanı olan bu vatanda, milletçe birlik ve beraberlik içinde yaşanması gerekir.

Milletimizin huzurunu bozacak kışkırtmalara mahal vermemek adına, birlik ve kardeşlik içerisinde sonsuza dek yaşamaya çalışmalıyız. İşte, o zaman atalarımızın bizlere bıraktığı bu vatana layık bir millet oluruz ve onların vatanımız için yaptığı fedakarlıklar anlam kazanır.

Milletçe kahramanlarımızın ortaya koyduğu bu Çanakkale ruhunu kavramaya, kuşanmaya muhtacız. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatı ve milletimizin emperyalist güçlere en güzel cevabıdır. Bu inançla Memur-Sen olarak Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

image_print

HABERLER