1933 Yılına ait Bir Gümüşhane Gazete Haberi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

1933 Yılına ait Bir Gümüşhane Gazete Haberi

Giriş Tarihi: 07 Aralık 2021 - 22:29

Son Güncelleme: 07 Aralık 2021 - 22:29

Araştırma: Adem Ezber

“Altı şerir (kötülük yapan) Gümüşhane hapishanesinden kaçtı. Fakat jandarmamız tarafından altı saat içinde tutuldular.”

Yakalanan hapishane kaçkınları Gümüşhane’ye getirilirken

(Daltaban Çeşmesi önünde çekilmiş fotoğraf)

Benzer açıda ayrı bir fotoğraf karesi. Yukardaki fotoğrafın yeri anlaşılması için paylaşılmıştır.                   (Kaynak: Vadideki Gümüşhane, Sabri Özcan San)

“Hapishanedeki azılı, katil ve şakilerden (haydut) yedişer seneye mahkûm iki ve henüz muhakemeleri bitmemiş olan 4 maznun (sanık) ki ceman (toplam) 6 kişi, bulundukları kovuğun duvarını delmek suretiyle gecenin karanlığından istifade ederek kaçmaya muvaffak olmuşlardır. Firarı müteakip jandarma kumandanlığınca 8 kol üzerine çıkarılan jandarma müfrezeleri bu firarileri daha aradan 6 saat geçmeden Gümüşhane’ye 25 km. mesafede Tenbeda ormanında yakalamışlardır.”

“Gerek kaçan katiller ve gerekse halkımız bu ani yakalamadan bir daha ve yakından anlamışlardır ki Cumhuriyet Hükümeti vatandaşları rahatsız edenler için katiyen merhamet göstermemektedir. Bu azılı katilleri yakalayan jandarmalarımız ile onların başındaki Mazhar çavuşun mesaisi takdire şayandır.”

Gümüşhane, (Hususi) / 30.08.1933 – Akşam Mecmuası

image_print

HABERLER