1O KASIM MESAJLARI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

1O KASIM MESAJLARI

Giriş Tarihi: 10 Kasım 2019 - 12:02

Son Güncelleme: 10 Kasım 2019 - 12:02

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde, bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

Aziz Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği var olma ve yeniden yükselme mücadelesinin muhteşem destanı olan Kurtuluş Savaşı’yla ortaya koyduğu ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ iradesi, Cumhuriyet’in ilanıyla pekişmiş ve perçinlenmiştir.

Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renkleri ile kaynaştırarak milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yokluk içinde var olma mücadelesini tüm dünyaya da göstermiştir.

Bugün bizlere düşen; bir olarak, birlik olarak hareket etmek ve aziz devletimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Türk milleti, tarihin her döneminde insanlığa büyük değerler kazandırmış, ismini altın harflerle yazdırmış ve tarihe yön verme başarısını göstermekle birlikte büyük devlet adamları yetiştirmiştir. 

1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Harbi’ni, 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti kurarak, aziz milletimizin de desteğiyle zafere ulaştıran Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Onun “en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti bugün güçlenmeye ve büyümeye devam ederken; ecdadımızın her dönemde önüne çıkan engelleri birlik ve beraberlik içinde aştığını, milli ve manevi değerlerini her şart altında yaşattığını, inandığı yoldan asla dönmediğini, istiklal ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını da asla unutmamalıyız.

Devletimiz ve milletimiz el ele, Cumhuriyetimizin 100. yılında daha büyük ve müreffeh bir Türkiye’nin mücadelesini veriyoruz. Darbelere, terör saldırılarına ve işgal girişimlerine karşı milletçe kenetlenerek, gücümüze güç katarak kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 81. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete irtihalinin yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. 

Eşsiz fedakarlıklarıyla, üstün askeri yönetimi, kararlı duruşuyla başarılı bir lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edinen Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yollardan başarı ve zaferlerle dönmeyi başarmış ve  müşterek bir ideal etrafında toplanan milletimizle  bunu taçlandırarak Cumhuriyeti kurmuştur. Bize armağan edilen Cumhuriyetimizi bu toprakları ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Milli ve manevi değerlerini her koşulda yaşatma kararlılığı ile her dönemde önüne çıkan engelleri birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf ederek ülkemize canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milli iradeye sahip çıkılması, demokrasinin güçlendirilmesi ve cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023 hedeflerine ulaşılması için yılmadan, yorulmadan çalışılmaya devam edileceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna fedakarca şehit ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.”

image_print

HABERLER