2017-2018 TÜBİTAK PROJELERİ SERGİSİNİ VALİ OKAY MEMİŞ AÇTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

2017-2018 TÜBİTAK PROJELERİ SERGİSİNİ VALİ OKAY MEMİŞ AÇTI

Giriş Tarihi: 30 Mayıs 2018 - 18:19

Son Güncelleme: 30 Mayıs 2018 - 18:22

Gümüşhane’de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar tarafından yıl boyunca hazırlanan TÜBİTAK projelerinden oluşan serginin açılışı 30 Mayıs 2018 Çarşamba günü yapıldı.

Yıl boyunca il genelinde 33 okul tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen 340 projenin hayata geçirildiği Gümüşhane’de il merkezindeki 10 okuldan 30 örnek proje için sergi düzenlendi.

Gençlik Merkezi Spor Salonunda düzenlenen serginin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve kurum müdürleriyle birlikte yapan Valin Okay Memiş, sergide yer alan projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerle sohbet etti.

Serginin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Memiş, Gümüşhane’nin bilimle, sanatla, eğitimle çok haşır neşir bir şehir olduğunu, Türkiye’nin de eğitim düzeyi en yüksek illerinden birisi olduğunu söyledi.

Vali Okay Memiş şunları söyledi: “Kadimden ve kültürel yapılanmadan gelen bir birikimimiz var. Yerli ve milli bir kültürümüz var bununla gurur duyuyoruz. Bunun üstüne modern bilimin, teknolojinin ve bilişim dünyasının nimetlerinden de çocuklarımızın faydalanması için çabalıyoruz. Burada il ve ilçe okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizin projelerini gördük. İl milli eğitim müdürümüzü, bütün okul müdürlerini, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ediyorum.”

Türkiye’de kodlama konusunda ki en iyi 3 ilden birisinin Gümüşhane olduğunu kaydeden Vali Memiş, önümüzdeki salı günü il merkezi ve ilçelerden katılan öğrencilerle birlikte Aydın Doğan Spor Salonu’nda Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık Bey’in da katılımıyla geniş çaplı bir kodlama şenliği düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

 

image_print

HABERLER