2017 YGS GÜMÜŞHANE İL BİRİNCİSİ ve İKİNCİSİ TÜRK TELEKOM FEN LİSESİ’NDEN ÇIKTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

2017 YGS GÜMÜŞHANE İL BİRİNCİSİ ve İKİNCİSİ TÜRK TELEKOM FEN LİSESİ’NDEN ÇIKTI

Giriş Tarihi: 04 Mayıs 2017 - 14:23

Son Güncelleme: 04 Mayıs 2017 - 14:33

2 milyon 162 bin 895 adayın girdiği 2017 YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) sınavında Gümüşhane Merkez Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinden Gizem Özdamar, Gümüşhane İl 1. si ve Türkiye 429.´su; Mücahit Nas İl 2.´si ve Türkiye 486. sı oldu.

2017 YGS sonuçlarına göre Türk Telekom Fen Lisesinden ilk 5000 sıralamasına beş öğrenci girmiş ve değişik puan türlerinde yirmi yedi derece elde edilmiştir.

Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra okulda yapılan değerlendirme toplantısında derece yapan öğrenciler Gizem Özdamar ve Mücahit Nas ödüllendirildi.

Öğretmen ve öğrencilerin katıldığı ödül töreninde konuşan Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş: “ Öğrencilerimizin yakaladığı başarı okulumuz ve ilimiz adına oldukça kıymetlidir. Türk Telekom Fen Lisesi olarak misyonumuzun farkındayız ve daha büyük başarılar çıkarmalıyız. Tüm öğrencilerimizin iyi sıralamalar çıkarması için daha fazla gayret etmeliyiz. Bu süreçte emeği olan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. İyi sıralamaların okula giriş sıralamaları ile doğru orantılı olduğu bir gerçektir. TEOG yerleştirme puanlarına göre yüksek puanlı öğrencilerimizin okulumuza inanarak; okulumuzu tercih edip gelmeleri uzun vadede okulumuzun ve ilimizin başarısını artıracaktır.” dedi.

AMACIM ÜLKEM İÇİN BAŞARILI İŞLER YAPAN BİR MÜHENDİS OLMAK

Gümüşhane İl Birincisi ve Türkiye 429.’su Gizem Özdamar ise şunları söyledi: “Okulumuza o zamanki adı SBS olan sistemle 1. olarak girdim. Dört yıl boyunca gerek bireysel çalışmalarım gerekse okulumuzun katıları neticesinde başarılı oldum. Bu süreçte ailemin ve arkadaşlarımın desteğini her zaman hissettim. Boğaziçi Üniversitesinde Mühendislik okumak istiyorum. Amacım Ülkem için başarılı işler yapan bir mühendis olmaktır. Sınav hazırlığı yapan tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim.”

TÜM GÜCÜMLE HAZIRLIKLARIMA DEVAM EDİYORUM

YGS 2017’ de Gümüşhane il ikincisi ve Türkiye 486. olan Mücahit Nas da şunları ifade etti: “2013 SBS’ de 436 puanla okumla 52. sırada girdim. Dört yıl boyunca Hacettepe Tıp Fakültesini kazandığımda yaşayacağım duyguyu düşünerek motive oldum. LYS’de işimiz daha zor ve tüm gücümle hazırlıklarıma devam ediyorum. Okulumu seviyorum ve tüm öğretmenlerime, aileme ve arkadaşlarıma teşekkür eder; herkese başarılar dilerim.” dedi.

gururumuz-oldular-2

gururumuz-oldular-1

(Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosu – 04.05.2017)

image_print

HABERLER