2023 Seçimleri ve AK Parti’nin İmtihanı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

2023 Seçimleri ve AK Parti’nin İmtihanı

Giriş Tarihi: 11 Aralık 2022 - 9:54

Son Güncelleme: 11 Aralık 2022 - 9:54

Hasan Pir

Dost acı söyler…

Sadece Türkiye değil, tüm dünya şimdiden Türkiye’nin 2023 seçimlerine kilitlenmiş durumda.

Sayın Erdoğan liderliğindeki 20 yıllık dönemde AK Parti hükümetlerinin bu ülkeye ve bu millete kazandırdığı çok şey oldu. Bu dönemde yapılan devasa yatırım ve projeler her türlü takdirin üstündedir. Asıl önemli olan kazanım ise bu milletin ümitsizlik hastalığından kurtulmasıdır. Diğer devletler ve milletler karşısında kendini ikinci sınıf ülke ve millet görme kâbusundan ve ezikliğinden kurtulmasıdır. Bu dönemde millet olarak gücümüzün farkına vardık. Kendimize güven geldi. Milletimizde bir milli şuur patlaması oldu.

Köhnemiş, eskimiş Batı’nın karşısında bu millet için 20 yıllık ciddi bir iktidar dönemi yetti de arttı bile… Dünyanın lideri koltuğuna oturan bir Türkiye’nin bundan sonraki süreçte bu koltuktan inmemesi gerekir. Bu da,  Lider Erdoğan ve ekibinin 2023 seçimlerinde her zamankinden daha çok desteklenmesi ile mümkün olacaktır. 

Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarının perde arkasında AK Parti’nin ilk kuruluş felsefesi vardır. Allah rızası vardır. Samimiyet vardır. Adaletin, demokrasinin, eşitliğin sağlanması düşüncesi vardır. İslâm’ın yaşanılırlığının önündeki engelleri kaldırma vardır. Masum ve mağdurlara yardım vardır. Tevazu vardır. Kucaklayıcılık vardır. Adam kayırmacılık yoktur. İnhisar zihniyeti yoktur. Dışlayıcılık yoktur. Kendisini beğenmişlik yoktur… Velhasıl 2023 seçimlerinin ilk günkü ruhla kazanılması için öncelikle bütün AK Parti teşkilatlarının o ilk günlerin AK Partisi’nin fabrika ayarlarını yeniden okuyup değerlendirmesi ve bu ayarlara hep birlikte yeniden dönüş yapması gerekir.

2023 seçimleri için son 6 aya girmek üzereyiz. AK Parti, bütün illerde olduğu gibi Gümüşhane’de de özeleştiri yapmalıdır. 6 aylık acil bir eylem planı geliştirmelidir. Özellikle AK Partili seçmenin görüş, tahlil ve tenkitleri dikkate alınmalıdır.

2023 seçimler öncesi son altı aylık süre, vatandaşlarımızın iktidarı artısı ve eksisi ile eleştireceği dönemdir. Vatandaşımız sadece AK Parti’yi eleştirmiyor ki, muhalefet partilerini de eleştiriyor. O nedenle bu eleştirileri AK Parti teşkilatları çok hoşgörü ve anlayışla karşılamalı, kendisini test etmelidir. Yapılan eleştiriler doğru ise ona göre yeni önlemler alınmalı, hatalar düzeltilmeli, yanlış ise bunlar da vatandaşımıza makul bir üslupla izah edilmelidir.

AK Parti Gümüşhane teşkilatı özellikle dost söylemlerine kulak vermelidir. Tespit ve tenkitleri “Dost acı söyler” mantığı içinde değerlendirmelidirler. “Her şeyin en iyisini biz biliriz veya ben bilirim, bizi kimse tenkit edemez.”  düşüncesinden ve takıntısından kurtulmak gerekir…  Hakaret, sövme, iftira, düşmanlık ve yalan olmadıktan sonra dostların tavsiyeleri çok önemlidir.

Özellikle sahayı okuyan, vatandaşın heyecanına kulak veren ve haber ve tahlilleri ile vatandaşın söylemlerine ayna olan basın organları 2023 seçimlerinin kazanılmasında AK  Parti için önemli bir rehber kabul edilmelidir.

Sayın Erdoğan’ın kalesi olan Gümüşhane’de vatandaşlarımız şu anda yine aynı heyecan ve artan bir oranda Sayın Erdoğan’ı desteklemektedirler. 2023’te Gümüşhane’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la AK Parti’nin oyları arasında “uçurum” denilecek büyük farklar oluşmamalıdır. Gümüşhane, eskide olduğu gibi 2023 seçimlerinde de yine hem Sayın Erdoğan’ın hem de AK Parti’nin kalesi olmalıdır. Bunun için de Gümüşhane AK Parti İl Başkanlığı çok acil önlemler almalı, kimse ile küs olunmamalı, küsen vatandaşların en üst seviyeden gönülleri alınmalı, kamu kurumu çalışanları rahatsız edilmemeli, kamu kurumlarına partisel müdahaleler yapılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki, vatandaşımız her şeyi takip ediyor, her şeyden haberi var. Siyasetin en gizli yaptığı işi bile 10 dakika içinde öğreniyor…

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, bizim için çok önemlidir. Ülkemiz için çok önemlidir. Ve dünya için çok önemlidir… Özellikle AK Parti teşkilatlarının yapacağı hatalardan dolayı gerek Cumhurbaşkanımız ve gerekse AK Parti 2023 seçimlerini kaybederse, bu kaybın hesabı öncelikle AK Parti teşkilatlarından sorulur.

Dost acı söyler!..

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER