2023 Seçimleri Yaklaşırken Yapılan Hesaplar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

2023 Seçimleri Yaklaşırken Yapılan Hesaplar

Giriş Tarihi: 08 Mayıs 2022 - 21:45

Son Güncelleme: 08 Mayıs 2022 - 21:45

Hasan Pir

Mevzuat gereği milletvekilliği genel seçimlerinin en geç 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gerekiyor. Eğer erken bir tarih için yeni bir karar alınmaz ise seçimler 2023 yılının 18 Haziran’ında yapılacak demektir. Yani seçimlere yaklaşık bir yıl kaldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci tur oylamasının da aynı tarihte yapılması gerekiyor.

Cumhur İttifakı ortakları Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin seçimlerin zamanında, yani 2023 yılında yapılacağını defalarca açıklamalarından hareketle Türkiye’nin bu iki önemli seçimine yaklaşık bir yıl var demektir. Seçimlerin ülkemiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

Seçimler İçin Herkesin Bir Hesabı Var.

Cumhurbaşkanı olmak isteyenlerin, milletvekili olmak isteyenlerin, partisinin iktidara gelmesini bekleyen siyasetçilerin, il başkanlarının, belediye başkanlarının, bürokrasinin üst kademelerinde yer bulmak isteyenlerin, yani herkesin seçimlerde bir hesabı var… Zaten seçim demek de yeni hesaplar demektir…

Seçimlere bir yıllık süre kaldığından bahsettik.

Siyasi partiler şimdiden 2023 için çalışmalarına başladılar bile…

Açık olarak meydanlarda siyasi çalışma yapan kimseyi görmeseniz de içten içe büyük hesaplar, büyük çalışmalar var…

Seçimler için herkesin bir hesabının olduğunu söyledik. Ama, seçimlerde şahsi menfaati olmayan asıl kesim olan milletin de bir hesabı var…

Herkes bir hesap yapsın ama, son sözü her zaman millet söyler.

***

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek avantajlı aday Sayın Erdoğan’dır.

Sayın Erdoğan’ı millet seviyor, takdir ediyor, destekliyor, dua ediyor. Bu sevme ve destekleme her geçen gün daha da artıyor.

Milletimizdeki feraset birlikteliğinin sırrını bugüne kadar kimse çözememiş. Rahmetli Menderes’in seçilmesinde de, Rahmetli Özal’ın seçilmesinde de  ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın seçilmesinde de hep bu feraset sırrı etkili olmuştur. 2023 seçimlerinde de bu sır ve bu ferasetle Sayın Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı seçilecektir.

Gelelim Milletvekilliği Seçimlerine.

Milletvekilliği seçimlerinde her seçim bölgesini kendi özelliğine göre değerlendirmek gerekse bile, milletin AK Parti’ye oy vermesinde Sayın Erdoğan faktörü, MHP’ye oy vermesinde ise Sayın Bahçeli faktörü her zaman önemli rol oynayacaktır. Diğer partiler de liderlerine göre destek bulacaklardır…

2023 te Gümüşhane’de nasıl bir sonuç alınabilir? Bu işin siyasi aktörleri matematiksel hesaplar yapıyorlardır. AK Parti, Gümüşhane’de var olan iki milletvekilliğini korumak için çalışırken, MHP de Gümüşhane’de sahip olduğu 10 belediye başkanlığının kendisinde olmasını iki milletvekilliğini kazanma yolunda önemli bir imkân olarak kullanacaktır.

Diğer siyasi partilerin de elbette ki çalışmaları var. Herkes kazanmak için çalışacaktır.

2023 seçimleri hem Gümüşhane’de, hem de ülkemizde daha çok konuşulacaktır…

Yüce Rabbimizden duamız, 2023 seçim sürecinin de, seçimlerin de ülkemiz,  devletimiz ve insanımız için kazasız ve belasız bir şekilde tamamlanmasıdır.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER