24 Kasım Öğretmenler Günü Gümüşhane'de Kutlandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

24 Kasım Öğretmenler Günü Gümüşhane’de Kutlandı

Giriş Tarihi: 24 Kasım 2020 - 20:12

Son Güncelleme: 24 Kasım 2020 - 20:13

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hükümet Konağı önünde 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, Musa Uncu, Şube Müdürleri Onur Aydın, Murat Eskicioğlu, Selahattin Yüzgeç, Oltan Balyemez, okul müdürü ve yardımcıları ile öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ebru İşcanoğlu bir konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan; “ Her milletin tarihi ve kültürel dönüm noktalarına göre farklı tarihlerde kutladığı öğretmenler gününü biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini” kabul ettiği gün olması vesilesiyle her yılın 24 Kasım günü kutluyoruz. Böyle bir öğretmenler günü programında sizleri aynı zamanda bir öğretmen olarak selamlamaktan onur duyuyorum.

Öğretmen,  topluma; hakkı, hakikati, adaleti, sevgiyi, barışı anlatan; öğreten, gösteren, hatta bu güzel değerlerin tecelligâhıdır. Her öğretmen, yaşadığı toplumun ışık kaynağıdır. Onun vurmadığı hiçbir karanlık ışımaz, dokunmadığı hiçbir yürekte sevgi tohumları yeşermez, erişmediği hiçbir zihin aydınlanmaz. Çünkü onun eli sağaltıcı bir merhem gibidir, dokunduğu her yarayı iyileştirir. İstikametini kaybetmeden toplumsal inkişafın önünü açmaya gayret eder. Çağın diliyle konuşarak insanın aklî ve ahlâki tarafını kaynaştırmaya çalışır. Bilginin kullanımı kadar üretiminin de önemli olduğunu bilerek bilim ve bilgi dünyasında kâşifler yetişmesi için çaba gösterir. Öğretmenlerimizin inşa ettiği eğitim binası sevgiyle çatılır, düşlerle gelişip genişler, rüyaların katarında yol alır. Zamanın bengisu ırmaklarında durulanır, inceliklerin anayurdundan coşturulan huzmelerle kalplerin fethini gerçekleştirir. İçinde bulunduğumuz salgın dönemi itibariyle teknolojik destekli olarak uzaktan eğitim faaliyetlerini yürüttüğümüz bu günlerde bizler öğrencilerimizle okul bahçelerinde koşuşturmayı, sınıflarımızda gülmeyi, onlarla hemhâl olmayı özledik. Bu zorlu günlerde Allah’tan milletimiz ve tüm insanlık için esenlik dilemekle birlikte;  Kur’an’da “ her zorlukla beraber bir kolaylık da vardır”  diye meal edilen ayet, içimizde yeşeren umut ağacına su olmaktadır. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu ve geleceğini aydınlığa boğacak eğitim camiasının bir parçası olan Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü ailesi olarak sorumluluğumuzun farkında olmakla birlikte çalışmalarımızda azim ve gayret içerisindeyiz. Hayatta bütün gecikmişliklerin bir telafisi vardır. Şairin dediği gibi “Gel gel beri ki savm ü salâtın kazâsı var/Sensiz geçen zamân-ı hayâtın kazâsı yok” Evet bir kalbe dokunamamanın telafisi yoktur.  Hayatlarına tesir edebildiğimiz bütün öğrencilerimizle,  ömrümüzün muhtelif devirlerinde yollarımızın kesiştiği malumunuzdur. Evet, bu kalbe dokunuş,  bir yankı gibidir, ömrümüzün bir sapağında muhakkak karşımıza çıkacaktır.  Bayrağımızdaki ala kanlarıyla renk katan başta şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz olmak üzere tüm şehitlerimize, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allah(CC)’tan rahmet diliyor, bu yıl emekli olan ve görevine yeni başlayan öğretmenlerimize de hayırlı ve başarılı bir ömür diliyorum. Sağlık, huzur ve mutluluk dolu yüz yüze eğitim günlerimize kavuşmak dileğiyle sizleri tekrar selamlıyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ın konuşmasının ardından adaylığı kaldırılan öğretmenler yemin töreninde Türk Bayrağına ellerini koyarak Öğretmenlik yeminini ettiler.

Tören Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ – 24.11.2020

image_print

HABERLER