28 Şubat Döneminde Gümüşhane’de Neler Oldu? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

28 Şubat Döneminde Gümüşhane’de Neler Oldu?

Giriş Tarihi: 27 Şubat 2024 - 12:53

Son Güncelleme: 27 Şubat 2024 - 12:53

Hasan Pir

Yarın 28 Şubat…

Tarihe “28 Şubat Darbesi” olarak geçen olayın 27. Yıldönümü.

28 Şubat 1997 tarihinde başlayan darbe süreci özellikle muhafazakâr kesimin hiç unutmaması gereken bir karanlık süreçtir. Aradan 27 yıl geçti. Yeni nesil bu karanlık yılları bilmeyebilir ama, ebeveynler, toplum önderleri bu süreci gençlere anlatmak zorundadır.

28 Şubat zulmünden Gümüşhane de nasibini aldı. Pek çok muhafazakâr bürokrat görevinden alınıp sürüldü. Dönemin valisi, hanımının başörtüsünden dolayı “irticacı” olarak fişlenip darbeyi yöneten beyin takımı olan “Batı Çalışma Grubu” nun baskısı ile tirajı yüksek bir gazetede tabiri caiz ise linç edildi.

Yine Gümüşhane’de bir milli eğitim müdürlüğü yöneticisi, öğretmenlikle ilgili yazdığı bir kitaba İslam âlimlerinden de vecize koyduğu için görevinden alınıp, il dışına, bir ortaokula öğretmen olarak sürüldü.

İşin en üzücü yanı da 28 Şubat sürecinde Gümüşhane Hükümet binasının 2. katındaki mescit kapatıldı. Ve mescidin halıları ve seccadeleri hükümet binasının bodrum katındaki kömür kazanının bulunduğu karanlık odaya, kömürlerin üzerine atıldı.

*****

28 Şubat süreci; 2003 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kurulan hükümetler dönemlerinde yapılan çalışmalarla bitirildi. Milletimiz derin bir nefes aldı.  28 Şubat mağdurlarının hakları geri verildi.  Kamu kurumu ve okullara mescit açma serbestliği getirildi. Okul ve kurumlara başörtüsü serbest oldu. İmam Hatip Okullarının önünü kesen uygulamalar kaldırıldı. Kur’an kursları serbest oldu. Yani, Anadolu’da İslam’ın yaşanılırlığının önündeki 28 Şubat engelleri Sayın Erdoğan sayesinde tarihin çöplüğüne atılmış oldu.

Demokrasi tarihimizin yüz karası ve utanç tablosu olan 27 Mayıs 1960 ihtilalini, 12 Eylül 1980 darbesini, 28 Şubat 1997 post modern darbesini ve 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimini çok iyi tahlil etmek zorundayız. Çünkü; darbeler ve darbe kalkışımları Türk Milleti’nin birliğini, dirliğini ve yükselişini istemeyenlerin ülkemiz insanının önüne koyduğu kanlı tuzaklar ve prangalardır.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER