9. Ufka Yolculuk kayıtları başladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

9. Ufka Yolculuk kayıtları başladı

Giriş Tarihi: 08 Şubat 2021 - 20:57

Son Güncelleme: 08 Şubat 2021 - 21:04

Gümüşhane Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakf tarafından ilimizde organize edilen “Sağlıklı Yaşam” konulu Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması 9. kayıtları başladı.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 9.su için kayıt ve sınav takvimi belli oldu. Bu yıl “Sağlıklı Yaşam” teması ile yapılacak olan sınav için detaylar açıklandı. Binlerce gönüllüden oluşan kadrosu ile 9 yıldır yarışma düzenleyen Ufka Yolculuk, bu yıl gerçekleşecek yarışmanın yol haritasını paylaşmak için geçtiğimiz günlerde gönüllülere yönelik bir tanıtım programı düzenledi.

18 OCAK’TA KAYITLAR BAŞLADI

www.ufkayolculuk.com      adresinden “KAYIT OL” butonuna tıklanarak ya da okullardaki gönüllüler aracılığı ile kayıt yapılabilecek yarışmaya başvurular 18 Ocak 2021’de başlayacak.

Katılımcılar 11 Nisan Pazar – 12 Nisan Pazartesi 2021 tarihinde yapılacak 1.aşama sınava bulundukları yerden 08.00- 20.00 saatleri arasında 2 gün boyunca online olarak girebilecekler. 

2. aşama sınav ise 23 Mayıs 2021 Pazar günü 10:00 – 12:00 saatleri arasında randevulu sistemle yine online olarak yapılacak.

3 farklı kategoride gerçekleştirilecek yarışmada; ilkokul kategorisinde yarışmaya katılanlar, “Nereden Geliyor Bu Sesler?”, ortaokul kategorisinde yarışmaya katılanlar “Bir Acayip Yolculuk”, lise kategorisinde yarışmaya katılanlar ise “Sağlık Olsun!” kitaplarını okuyarak hazırlanabilecekler.

9. Ufka Yolculuk Sınav Konusu Açıklandı.

“Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu” olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 9.su için hazırlıklar başladı.  Her yıl katlanarak artan bir heyecan ve coşkuyla gerçekleşen sınavlara bugüne dek 3 milyonu aşkın kişi katıldı.

Bu seneki ufka yolculuğun konusu ise “Sağlıklı Yaşam” olarak belirlendi.

Tamamı gönüllülerden oluşan devasa bir ekip tarafından hazırlanan Ufka Yolculuk yarışmaları, belirlenen özel temalar ve bu temaların izdüşümü olarak sınava hazırlık anlamında kitap okuma alışkanlığını yeniden gündeme getirmesiyle her yaştan insanın ilgisini çekti.

Ufka Yolculuk Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Güzel bir geleceğin iyi niyetli, insaf sahibi, güzel ahlaklı, temiz kalpli ve doğru düşünen gençler yetiştirmekle mümkün olacağı inancı ve sorumluluğu ile yola çıkan Ufka Yolculuk için çalışmalara başlandı. İnsanlığa değer katan bilgilerin yer aldığı eserlerle okuyan, düşünen, araştıran ve öğrendiklerini hayata geçiren bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak için 9. Ufka Yolculuk başlıyor.” denildi.

image_print

HABERLER