91 Yaşındaki Hasta Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Anjiyo Oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

91 Yaşındaki Hasta Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Anjiyo Oldu

Giriş Tarihi: 08 Mayıs 2024 - 8:10

Son Güncelleme: 08 Mayıs 2024 - 8:10

Hizmete açıldığı günden bugüne hastaların çevre illere gitmekten kurtulduğu ve pek çok hastanın anjiyosunun yapıldığı Gümüşhane Devlet Hastanesi anjiyo servisinde ileri yaştaki bir hemşerimiz daha anjiyo olarak sağlığına kavuştu.

11 Mart 2024 tarihinde hasta kabullerine başlayan Gümüşhane Devlet Hastanesi Anjiyo Ünitesi’nde 91 Yaşındaki Hasta Ahmet Pir, anjiyo sonrası stent takılıp sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Gümüşhane’nin en uzak köylerinden biri olan Torul Güzeloluk köyünde ikamet eden Ahmet Pir, göğüs bölgesinde yaşadığı ağrıların artması üzerine 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü yakınları tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne getirildi.

Acil Polikliniği’nde gerekli tetkiklerin yapılmasıyla daha önce kalp krizi geçirdiği anlaşılan hasta Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hudaverdi Mergen tarafından kroner yoğun bakım ünitesine sevk etti. Bir akşam kroner yoğun bakım ünitesinde kalan Hasta Ahmet Pir, ikinci gün Kardiyoloji Uzmanları Dr. İlkin Guliyev ve Dr. Hudaverdi Mergen tarafından anjiyo edilerek yüzde %95 tıkalı olan ana damarlarından birine stent takıldı.

Hastanın koroner yoğun bakım süreci sona erdikten sonra hasta kardiyoloji servisine devredildi. Kardiyoloji servisinde ileri tetkik ve tedavileri yapılan hastanın daha önceden olan kronik hastalıkları da esas hastalığı ile birlikte tedavi edildi. Hasta şifa ile taburcu edildi.

HASTA YAKININDAN TEŞEKKÜR

Hasta yakını Hasan Pir yaşlı babasının tedavisinden duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi: “Babam 91 yaşında. Köyde rahatsızlandı. Gümüşhane Devlet Hastanesi acil servisine getirdik. Burada yapılan tetkiklerde daha önce kalp krizi geçirdiği anlaşılan babam, o akşam nöbetçi olan kardiyoloji Uzmanı Doktor  Hudaverdi Mergen tarafından  önce yoğun bakıma alındı, bir gün sonra da anjiyosu yapılarak bir damarına stent takıldı. Şu anda Allah’a şükür babam gayet iyi. Bu süreçte Babamın anjiyosunu yapan Kardiyoloji Uzmanları Dr. İlkin Guliyev ve Dr.  Hudaverdi Mergen Hocalarımız başta olmak üzere her safhada hastamızla çok yakından ilgilenen acil, yoğun bakım, kardiyoloji, dahiliye ve göğüs bölümünden doktorlarımıza,  tedavi sürecinde yakın ilgilerini gördüğümüz yine acil, yoğun bakım, anjiyo ve kardiyoloji servisi çalışanı hemşire ve sağlık görevlilerimize ve yardımcı hizmet personeline teşekkür ediyorum.  Bu vesile ile Gümüşhanemizde bu güzel hizmetlerin sunulmasını sağlayan Milletvekilimiz Sayın Celalettin Köse’ye, Gümüşhane Devlet Hastanesi yönetimine, Sağlık Müdürlüğümüz yöneticilerine ve devletimizin her kademe yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

image_print

HABERLER