Gümüşhaneli Fotoğrafçı Gülseren Öktem Boz’un Türkiye Birinciliği Mutluluğu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneli Fotoğrafçı Gülseren Öktem Boz’un Türkiye Birinciliği Mutluluğu

Giriş Tarihi: 11 Temmuz 2024 - 12:46

Son Güncelleme: 11 Temmuz 2024 - 12:55

Anadolu Hayat Emeklilik’in düzenlediği, “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” 2024  fotoğraf yarışmasında Gümüşhaneli hemşehrimiz Gülseren Öktem Boz birincilik ödülü aldı.

 “Hayata Dair” temasıyla 18’incisi düzenlenen yarışmada, 1470 kadın fotoğrafçının, 4988 fotoğrafının değerlendirildiği yarışmada; “Sarıkamış Anısına” isimli eseriyle Gümüşhaneli hemşerimiz Gülseren Öktem Boz birinciliğe layık görüldü.

“Dokumacı” eseriyle Nilgün Hocaoğlu ikincilik ödülünü, “Labirent” adlı eseriyle Zeliha Begöz üçüncülük ödülünü kazandı. Mansiyon ödüllerinin kazananları ise “Kaos” fotoğrafıyla Elif Canarslan, “Beş Can” fotoğrafıyla Gülçimen Okumuş, “Odundan Kömüre” fotoğrafıyla Saadet Banu Nazikcan oldu.

Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 12 bin 500 TL, üçüncüsü 10 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Mansiyon ödülüne layık görülen 3 eserin her biri 4 bin TL ile ödüllendirilirken sergilenmeye hak kazanan 38 eser sahibine ise bin TL’lik para ödülü verildi.

Yarışma birincisi Gülseren Öktem Boz’a ayrıca TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından altın madalya verdi.

Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Akalın ve Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Öcal yer aldı.

KADINLARA ÖZEL TEK FOTOĞRAF YARIŞMASI

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında 18 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” yarışmasına 2007’den bugüne kadar 28 bini aşkın kadın fotoğrafçı 107 bini aşkın fotoğrafıyla katıldı.

GURURLUYUM, MUTLUYUM

Aslen Gümüşhaneli olan Gülseren Öktem Boz, Trabzon’da bir kamu kuruluşunda arkeolog olarak çalışıyor.

Geçtiğimiz nisan ayında sonuçları açıklanan fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü almasını değerlendiren Gülseren Öktem Boz şunları söyledi:

“Aslen Gümüşhaneliyim. Trabzon’da bir kamu kuruluşunda arkeolog olarak görev yapıyorum. Fotoğraf sanatına karşı çocukluktan gelen bir ilgim var. Trabzon’da fotoğrafçılık kurslarına da gittim. Fotoğrafçılığı amatör olarak yapıyorum. Anadolu Hayat Emeklilik Firması’nın kadınlara özel düzenlediği ve yaklaşık 1470 kadın fotoğrafçının katıldığı yarışmada yaklaşık 5 bin eser arasından “Sarıkamış Anısına” adlı fotoğrafımın birinci olması beni çok mutlu etti.

Fotoğrafı, Sarıkamış Şehitlerimizi anma yürüyüşünün yapıldığı 2024 Şubat ayında Trabzon Şalpazarı Sis Dağı’nda çekmiştim. Fotoğrafın şehitlerimizin anmasından bir kare olması da beni ayrıca mutlu etti.

Bu vesile ile Anadolu Hayat Emeklilik yetkililerine de teşekkür ediyorum. Bu güzel projelerinin her yıl daha da büyüyerek devamını diliyorum.

Fotoğrafçılık insanı dinlendiriyor, stresini gideriyor. Fotoğraf; hayatın karelerini sizin yakalamanız anlamına geliyor. Fotoğrafçılığı herkese tavsiye ediyorum.  Özellikle Gümüşhaneliler için coğrafyamız çok nadide fotoğraf malzemeleri ile dolu. Ben, çektikleri fotoğraflarla bütün Gümüşhaneli hemşehrilerimin yarışmalarda birincilik ödülü almalarını istiyorum. Tüm Gümüşhaneli hemşerilerime saygılarımı sunuyorum”  

image_print

HABERLER