Gümüşhane’nin ve Ankara’nın Sevilen İsmi Erhan Aras, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanlığına Adaylığını Açıkladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

22 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’nin ve Ankara’nın Sevilen İsmi Erhan Aras, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Giriş Tarihi: 21 Temmuz 2024 - 18:46

Son Güncelleme: 21 Temmuz 2024 - 22:08

Türkiye Hentbol Federasyonu önceki dönem Başkan Yardımcısı ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Gümüşhaneli hemşehrimiz Erhan Aras, Eylül ayında yapılacak THF Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.


Gümüşhane’nin ve Ankara’nın sevilen isimlerinden olan ve uzun yıllardır Yenimahalle Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olalarak görev yapan Erhan Aras, bu görevinin haricinde hentbolda başarıları ile Türkiye’ye adını duyuran Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü’nde de yöneticilik yapıyor. 

Mevcut federasyon yönetiminde yer alan, adını başarıları ve çalışkanlığı ile duyuran Aras’a, Türkiye Hentbol Federasyon Başkanlığı’nı kazanacak en kuvvetli aday gözüyle bakılıyor.

Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev yapan Erhan Aras, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcılığı, Ankara Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği, 2016-2021 yılları arası Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aras mevcut görevlerine halen devam etmektedir.

Erhan Aras Kimdir? 

Erhan Aras, Gümüşhane’nin köklü ve saygın ailelerinden Aras ailesinin evladıdır. Gümüşhane’de doğdu. İzmir Özel Türk Koleji Lise eğitimini tamamladı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi.

Uzun yıllar özel sektörde yönetici pozisyonunda görev aldı. Gelen davet üzerine 2010 yılından itibaren 4 dönemdir Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

2011 yılında lise takımı olarak devralınan Yenimahalle Belediyespor kulübü Hentbol Takımı kulüp başkanı oldu. Yenimahalle Belediyespor Kulüp başkanlığı döneminde 2014 yılında Süper kupa şampiyonluğu, 2015-2016 Türkiye Şampiyonluğu 2023-2024 sezonunda Türkiye 2. ligi dereceleri elde etmiştir.

Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olan Aras, Amatör Spor kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcılığı, Ankara Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği, 2016-2021 yılları arası Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Halen Görevine devam Etmektedir. Fenerbahçe kongre üyesidir.

image_print

HABERLER