Gümüşhaneli Gençler, Vali Tanrısever’in Himayesinde Tarihe Dokundular - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneli Gençler, Vali Tanrısever’in Himayesinde Tarihe Dokundular

Giriş Tarihi: 03 Ağustos 2024 - 18:21

Son Güncelleme: 03 Ağustos 2024 - 18:25

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in talimatı ile yapılan programla Gümüşhane’de liseli gençler yaz tatilinde tarihi mekanları geziyor.

Gümüşhaneli gençlerin tarih şuuru ile yetişmesine büyük önem veren Vali Tanrısever, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine verdiği talimatla lise öğrencilerinin Gümüşhane’deki tarihi siper ve şehitlikleri gezdirilmesini istedi.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan programda Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi ve Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrenim gören toplam 30 öğrenci, öğretmenleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü  yetkililerinin rehberliğinde Kürtün Kabaktepe Şehitliği’ni ziyaret ettiler.

1 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilen ve Kürtün Kaymakamı Nur Yalçınkaya’nın da katıldığı programda şehitlerimiz için dua edilmesinin ardından Harp Tarihi Araştırmacısı ve TRT World Program Danışmanı Mehmet Burak Pir düzenlediği açık derste 1. Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi ve Kabaktepe Şehitliği hakkında gençlere bilgiler verdi.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ve Kürtün İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan komando birliklerinin yaptıkları silah ve ekipman tanıtımı ile program sona erdi.

Kürtün Kaymakamı Nur Yalçınkaya da yapılan geziye dair yüzyıllar sonra aynı yerde aynı ruha işaret ederek sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“106 yıl önce topraklarımız için savaşan atalarımızı mezarlarının başında, ışıl ışıl gençlerle birlikte, önce dualarla anıp tarihimizi öğrendik, sonra onları Türk Komandosuyla tanıştırdık. Vatan şanlı askerimize, geleceğimiz gençlere emanet. Kabaktepe Şehitliği”

image_print

HABERLER