İstanbul’da bugün başlayan 13. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu’na Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın mesajı, İstanbul Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılan sempozyum açılış oturumunda okundu.
İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından tertip edilen 13. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönderdiği mesaj şöyledir:
“Küresel krizlere Kur’anî çözümler temasıyla düzenlenen 13. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu’nun insanlığın ortak meselelerine adalet, merhamet, kardeşlik ve dayanışma ekseninde çözüm arayışlarımıza önemli katkılar sunacağına inanıyorum.
Farklı coğrafyalardan alimleri, akademisyenleri ve fikir insanlarını İstanbul’da buluşturan sempozyumun Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin ilim, iman, ahlak ve müspet hareket tarzının daha iyi anlaşılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına vesile olmasını diliyorum.
Bu düşüncelerle sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen İstanbul İlim ve Kültür Vakfı başta olmak üzere bütün kurum ve kişileri tebrik ediyor, kıymetli katılımcılara başarılar diliyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
Recep Tayyip Erdoğan -Cumhurbaşkanı


