A.Z. Gümüşhanevî Hazretleri İçin Gümüşhane’de Hangi Kurum Anma Düzenleyecek? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

A.Z. Gümüşhanevî Hazretleri İçin Gümüşhane’de Hangi Kurum Anma Düzenleyecek?

Giriş Tarihi: 05 Mayıs 2024 - 20:20

Son Güncelleme: 05 Mayıs 2024 - 21:19

Gümüşhaneli Büyük İslam Âlimi Ahmed Ziyaüdin Gümüşhanevî Hazretleri 1813 yılında Gümüşhane’de doğup, 13 Mayıs 1893 tarihinde İstanbul’da vefat etmiştir. 131. Vefat yıldönümünde Gümüşhanevî Hazretleri’ni rahmetle anıyoruz.

HABERE YORUM

8 gün sonra, 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü Büyük İslam Âlimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri’nin 131. vefat yıldönümüdür.

Gümüşhane’nin Mevlanası olarak bilinen ve İslam âleminin Osmanlılar döneminde yetiştirdiği en önemli Hadis alimlerden biri olan Gümüşhanenevî Hazretleri, Sultan Abdülhamit’in de manevi rehberliğini yapması ile, kütüphaneleri, yetiştirdiği talabeleri ve ehli sünnet çizgisinde İslamî yaşayışı, eserleri ve irşat hizmetleri ile tanınıyor.

13 Mayıs 1893 tarihinde vefat eden Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri’nin kabri İstanbul’da Süleymaniye Camii Haziresinde bulunuyor.

Her yıl sevenlerince vefat yıl dönümünde ülke genelinde çeşitli etkinlikler yapılan Gümüşhanevî Hazretleri ile ilgili olarak bu yıl Gümüşhane’de nasıl bir anma porgramı düzenleneceği merak ediliyor.

Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü Gümüşhanevî Hazretleri için anma programı hazırlanmasında ilk akla gelen kurumlar.

Biz; Gümüşhaneliler olarak Gümüşhanevî Hazretleri’ne yakışır güzel bir anma programı yapılmasını istiyor ve bekliyoruz.

Hasan Pir

image_print

HABERLER