ADALET BAKANI GÜL’DEN GÜMÜŞHANE BAŞSAVCISI KAYNAK’A PLAKET - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ADALET BAKANI GÜL’DEN GÜMÜŞHANE BAŞSAVCISI KAYNAK’A PLAKET

Giriş Tarihi: 24 Ekim 2019 - 13:04

Son Güncelleme: 24 Ekim 2019 - 13:04

Gümüşhane Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu, Gümüşhane Başsavcı Faruk Kaynak’a Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı Abdulhamit Gül adına plaket taktim etti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun kararıyla terfi ederek birinci sınıfa ayrılan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak onuruna yemek düzenlendi.

Gümüşhane Adalet Komisyonu Başkanlığı’nca, kent merkezindeki bir konakta düzenlenen yemekte, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu, Başsavcı Kaynak’a Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı Abdulhamit Gül adına plaket taktim etti.

Yemekte konuşan Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu şunları söyledi: “HSK’nın bilimsel güç ve yeteneği ile mesleki çalışmalarına göre emsalleri arasında temayüz ettiğine kanaat getirerek Cumhuriyet Başsavcımız Faruk Kaynak’ı 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle birinci sınıfa ayrıldığını hatırlattı. Bu kapsamda kendisine plaketini taktim etmek için Başsavcı Kaynak onuruna yemek düzenlediklerini anlatan Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu, “Başsavcımızla çalıştığımız süre boyunca kendisinin mesleği hakkı, şerefi, onuruyla icra ettiğine ve yine adliyemizi hakkıyla temsil ettiğine şahit olduk. Başsavcımızın başarılarının devamını diliyorum.”

Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak da savcılık görevine 2010 yılının Ağustos ayında başladığını ve fiilen 9 yıldır bu görevi yürüttüğünü söyledi. Birinci sınıfa ayrılmanın meslek hayatı için çok önemli anlamlar içerdiğini dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak şunları söyledi: “Bu geçen süre zarfında elimizden geldiğince devletimiz ve yargı camiası için bir şeyler ortaya koymaya çalıştık. Bizim meslekte birinci sınıfa ayrılmak çok önem arz etmektedir. Allah inşallah sizlere de nasip eder. Bir yılı aşkın bir süredir de Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevde bulunmaktayım. Başkan bey ve bütün meslektaşlarımızla uyum içinde bir yılı aşkın süredir çalışıyoruz. Meslekte geçen 9 yılı aşkın süre zarfında meslektaşlar arasındaki ilişkilerde iyi niyetin her zaman kazandırdığını gördüm. Güçlünün hukuku değil haklının hukukunu korumak adına elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor. Bu doğrultuda 9 yılı meslekte bitirdik. Geriye döndüğüm zaman keşke şunu şöyle yapmasaydım diyebileceğim hiçbir iş bırakmadım. Bu felsefeyle hareket ettiğimiz zaman birileri memnun kalmayabilir. Fakat bu dünyanın bir de öbür dünyası var. O yüzden biz adaletten ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz.”

Yemeğe, Gümüşhane Adliyesinde görev yapan hakimler, cumhuriyet savcıları, aileleri ve adalet komisyonu müdürü katıldı.

KAYNAK: Gümüşhane Adliyesi internet sitesi

KAYNAK LİNK: http://www.gumushane.adalet.gov.tr/haberler45.html

image_print

HABERLER