AHLAKSIZLIĞIN ÖNÜNÜ AÇAN "İSTANBUL SÖZLEŞMESİ" ACİLEN İPTAL EDİLMELİDİR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AHLAKSIZLIĞIN ÖNÜNÜ AÇAN “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” ACİLEN İPTAL EDİLMELİDİR

Giriş Tarihi: 27 Nisan 2020 - 12:41

Son Güncelleme: 27 Nisan 2020 - 13:36

24 Nisan 2020 Cuma günü Ankara Hacı Bayram Camii’nde, Ramazan ayının ilk Cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hutbesinde tüm insanlığa, “Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım” çağrısında bulundu.

Hutbesinde İslam’a ait ahlak kurallarını, yasak ve haramları da anlatan Diyanet İşleri Başkanımızın bu butbesinden sonra bir dernek tarafından Diyanet İşleri Başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunulduğu haberi medyada organlarında yer aldı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ ANAYASAL VE YASAL GÖREVİNİ YAPMIŞTIR

Diyanet İşleri Başkanlığı Anayasal bir kuruluştur. Anayasamızın 136. maddesine istinaden kurulmuş olup, görevlerini ise 633 Sayılı “Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Kanun”la yerine getirmektedir.

Bu kanunun 1. Maddesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevleri şöyle belirlenmiştir: “İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek”

Peki; Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr. Ali Erbaş 24 Nisan 2020 tarihli Ankara Hacı Bayram Camiindeki hutbesinde ne yaptı? kanunda belirlenen görevini yaptı. Yani din konusunda toplumu aydınlattı.

SUÇ DUYURUNDA BULUNAN DERNEK SUÇ İŞLEMİŞTİR

Asıl suç; bir anayasal kuruluş olan ve kuruluş kanununda da din konusunda toplumu aydınlatma görevi yazılı olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın değerli başkanına din konusunda toplumu bilgilendirdi diye, Allah’ın yasakladığı haram işleri anlattı diye suç duyurusunda bulunmaktır. Yani bu güruhun yaptığı Sayın Başkan’ın yasal görevine engel olmaktır. Dolayıısyla asıl suç budur. Başkan Erbaş’ın görevini yapmasına engel olmaktır.

Bu bakımdan Sayın Başkan Ali Erbaş Hoca hakkında suç duyurusunda bulunanlar asıl suçu işlemişlerdir ve haklarında suç duyurusunda bulunulmalı ve dava açılmalıdır.

Diğer taraftan müslüman milletimizin en hassas konularından biri olan din ve ahlak konusunda dinî ve ahlakî kuralların yıkılmasının yolunu açan “İstanbul Sözleşmesi” ve benzer düzenlemeler iptal edilip, bunlara bağlı yapılan yasal düzenlemeler de kaldırılmalıdır.

Ve son söz Müslüman mahallesinde kimse salyangoz satmaya kalkmamalıdır.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI SAYIN ERBAŞ’IN OKUDUĞU İŞTE O GÜZEL HUTBENİN TAM METNİ

HUTBE KAYNAK LİNK: https://www2.diyanet.gov.tr/DinHizmetleriGenelMudurlugu/HutbelerListesi/Ramazan%20Sab%C4%B1r%20ve%20%C4%B0rade%20E%C4%9Fitimi.pdf

image_print

HABERLER