AHLÂKSIZLIĞIN REKLAMINA ÂLET OLMAYALIM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AHLÂKSIZLIĞIN REKLAMINA ÂLET OLMAYALIM

Giriş Tarihi: 02 Temmuz 2019 - 14:06

Son Güncelleme: 02 Temmuz 2019 - 14:06

Tarih boyunca pek çok kavim Allah’ın yasak kıldığı davranışları yaptığı için helakolmuş, taş olmuş ve cehennemi boylamıştır.

Lût Peygamberin kavminin yaptığı yanlış davranışlar da bunlardan biridir.

İyinin ve kötünün, hayrın ve şerrin tarifini ve sınırını Allah (c.c.) belirleyip Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’ e bildirmiştir.

Her mü’min için iyilik ve kötülüğün sınırları İslam dini tarafından belirlenmiştir. Yani ölçü Kur’an ve sünnettir. Yoksa herkese göre bir ölçü olmaz. Herkese göre bir ölçü yanlışlığın ve çöküşün başlangıcı olur. Çünkü; ölçüleri yanlış olanların bütün ölçümleri yanlıştır.

“Emri bil maruf nehyi anil münker” olarak ifade edilen dini ölçüye göre bir Mü’min Allah’ın emrettiklerini yapacak ve iyiliği emrederken hem kendisi hem de çevresindeki insanları kötülükten vazgeçirmeye çalışacaktır.

AHLÂKSIZLIKLA VE KÖTÜLÜKLERLE MÜCADELE NASIL OLACAK?

Mü’min olarak bizlerin kötülüklerle mücadele etme vazifemizde vardır. Bu mücadele ise  üç yol ile mümkündür. Hadis-i Şerifte Peygamberimiz bu konuyu tarif etmiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” (Tirmizi).

Kötülüklere el ile engel olmak, dil ile engel olmak ve kalp ile engel olmak.

Kötülüklere el ile engel olmak aile büyüklerinin aile ve akraba çevresinde yapacağı bir iş olsa da toplum ve daha geniş çevrede bu iş devletin yapacağı bir iştir.

Dil ile engel olmak her ferdin konuşarak ve yazarak yapacağı bir mücadeledir. Kötülüğün engellenmesi için ilgili kurum ve yetkililerle görüşmek ve onlara olayı yazı ile bildirmek bu kapsamdadır. Bu yolu her mü’min denemeli ve toplumda gördüğü kötülüğü yetkililere yazıp bildirmeli, tedbir almaları istenmelidir.

Kalp ile mücadele ise dualardır. İnsanların ıslahı, ıslah olmayanların cezalandırılması için Yüce Allah’a her zaman dua etmek gerekir.

AHLAKSIZLIK VE KÖTÜLÜKLERİN REKLAMINA ALET OLUNMAMALDIR

Ahlaksızların yaptığı ahlaksızlıkları, özellikle sosyal medya platformlarında reklamlarına alet olacak şekilde paylaşmamak gerekir. Onların ahlaksız resim ve fotoğraflarını, söz ve davranışlarını aleni olarak toplumla paylaşmak bazen fayda yerine zarar vermektedir. farkında olmadan ahlaksızlığın ve ahlaksızların reklamını yapmış oluruz. Allah korusun iyilik yapalım derken şerrin artmasına sebep oluruz. Yani batılı tasvir ederek insanları zihinlerini, kalplerini, ahlaklarını bozmuş oluruz. Özellikle genç neslin merakını tahrik ederek, onları da bu ahlaksızlıkların kucağına düşürmemek gerekir.

Bu konuda İslam âlimleri şu ölçüyü koymuşlar:

“Batılı tasvir safi zihinleri idlaldir”.

Yani batıl olan davranışları anlatmak, tasvir etmek saf zihinleri dalalete, kötülüğün içine  atmak demektir.

SON ZAMANLARDAKİ AHLÂKSIZLIKLARA DİKKAT VE TOPYEKÜN MÜCADELE

Son zamanlarda Lût kavminin helak olmasına neden olan davranışları sergileyen ahlâsızların ülkemizde de Müslüman mahallesinde salyangoz sattıklarına şahit oluyoruz.

Bu; Dine, İslamiyet’e, ahlâka, insaniyete zıt davranış sergileyenlere öncelikle Devletimizin engel olması gerekir. Bu konu devletin anayasal bir görevidir. Nesli korumak devletin görevidir.

Bu konuda vatandaşlar olarak bizler devlet kurum ve yetkililerine ne kadar çok dilekçe gönderirsek, onlara ulaşırsak o kadar etkili olacaktır.

Bu çok önemli konuda her vatandaşımız, eli kalem tutan herkes, STKlarımız vakit geçirmeden bu ahlaksızlığa engel olmak için devlet kurumlarına ve yetkililerine ulaşmalıdır.

AHLÂKSIZLIK YAPMAK BİR İNSAN HAKKI DEĞİLDİR

Bu ahlaksızların ahlaksızlıklarına devletimiz engel olmalıdır. Bunların yazmaları, çizmeleri, yürümeleri velhasıl her türlü ahlaksızlıklarını topluma reklam edecek her şeyin önü kesilmelidir. Ahlaksızlık hiçbir dinde, hiçbir kültürde, hiçbir millette insan hakkı değildir, özgürlük değildir, demokratik bir hak değildir. Hayvanileşmektir, canavarlaşmaktır, yobazlaşmaktır, alçalmaktır…

Unutmamak gerekir ki;  Cennet ucuz olmadığı gibi Cehennem de lüzumsuz değildir.

image_print

HABERLER