AK Parti 803 Belediye İle Seferberlik İlan Etti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AK Parti 803 Belediye İle Seferberlik İlan Etti

Giriş Tarihi: 02 Ağustos 2021 - 17:36

Son Güncelleme: 02 Ağustos 2021 - 17:37

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“803 AK Belediyemiz ile beraber seferberlik ilan ediyoruz”

AK Partili 803 belediyeyle birlikte seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Özhaseki, “Ormana düşen her bir kıvılcım içimizi yakıyor. Acımız büyük. Bu hadiseden siyasi malzeme çıkarmaya çalışanlara ya da provokasyon için uğraşanlara karşı da tepkimiz çok net ve serttir. 803 AK Belediyemiz ile beraber yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak ve yangından zarar gören ormanlarımızı yeniden yeşille boyamak için seferberlik ilan ediyoruz. Bugüne kadar nasıl millet olarak el ele verip nice badireleri atlatmışsak bugün de aynısı yapacağız. Tespit çalışmaları sonrasında bilimsel veriler öncülüğünde ormanlarımızı eskisinden daha gür ve güzel hale getireceğiz.” diye konuştu.

“Orman yangınlarından siyasi rant devşirmeye çalışmak; yangınlarla mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacaktır”

Devletin ilgili birimlerince cansiperane bir şekilde çalışmalar sürdürüldüğüne değinen Özhaseki, devam eden yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ve yaklaşık 4800 personel ile birlikte; koordineli ve planlı, insanüstü bir mücadele verildiğini kaydetti.

Orman yangınlarından siyasi rant çıkarmaya çalışanları sert bir dille eleştiren Özhaseki, “Orman yangınlarından siyasi rant devşirmeye çalışmak, yangın ile mücadeleyi tahkir etmek, sanki savsaklanıyormuş havası yaratmak; bu afete karşı cansiperane şekilde çaba gösteren personelimizin ve afetzedelerimizin moralini bozmaktan başka bir şeye sebep olmayacaktır. Ayrıca yangınlarla mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacaktır. İnsanlık namına bir faydası bulunmayan bu sosyal medya faşistleri, yalan makineleri ve utanmaz iftira sahipleri yaptığı tezviratların karşılığını hukuk eliyle mutlaka alacaklardır.” dedi.

“Telafisi mümkün olan her zarar, devlet-millet birlikteliğiyle onarılacaktır”

Afet sebebiyle oluşan zararların gidereceğine vurgu yapan Özhaseki, “Hükümetimiz; afetle mücadeleyi güçlü şekilde yürütmekte ve afetzedelerin de yaralarını sarmakta kararlıdır. İnşallah en kısa sürede yangınların tamamı kontrol altına alınacak ve telafisi mümkün olan her zarar, devlet-millet birlikteliğiyle onarılacaktır.” dedi.

28 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında 35 ilde çıkan 137 orman yangınından 130’unun kontrol altına alındığı ve bu yangınların sebepleri hakkında geniş çaplı araştırma başlatıldığı bildirildi.

KAYNAK: AK PARTİ GENEL MERKEZİ – 02.08.2021

KAYNAK LİNK: https://www.akparti.org.tr/haberler/803-ak-belediyemiz-ile-seferberlik-ilan-ediyoruz-02-08-2021-15-01-27/

image_print

HABERLER