AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Aday Adayı Özgün: “Yatay Mimari Olmazsa Olmazımızdır” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Aday Adayı Özgün: “Yatay Mimari Olmazsa Olmazımızdır”

Giriş Tarihi: 18 Aralık 2023 - 21:58

Son Güncelleme: 18 Aralık 2023 - 21:59

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Özgün, Gümüşhane Kelkit merkezli depremin kentleşme politikalarında ki acil dönüşüm ihtiyacını tekrar hatırlattığını dile getirdi.

Yaşanan deprem nedeniyle Gümüşhane’ye ve Gümüşhaneli hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini ileten Özgün, “Kelkit merkezli deprem ve artçıları Tüm Türkiye’nin olduğu gibi Gümüşhane’nin de Deprem Gerçeği ile karşı karşıya olduğunu göstermiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane’ye her gelişinde vurguladığı “yatay mimari” anlayışının şehrin geleceği için olmazsa olmaz mahiyetindedir. Bu anlayış sadece can ve mal güvenliği noktasında değil şehrin kimliğine, gelişmesine ve huzurlu bir kent imajına yöneliktir” dedi.

Gümüşhane İl Afet Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan İRAP raporuna atıfta bulunan Özgün, “2022 yılında hazırlanan ve muhtemel deprem senaryolarına yer verildiği İRAP raporu esasında neler yapmamız, ne gibi kent politikaları uygulamamız gerektiğine ışık tutuyor. 5 yıllık hazırlanan bu rapor sadece deprem gerçeğini değil ilimizde yaşanmakta olan tüm afetlere yönelik yol haritası niteliğindedir. İRAP raporu başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarından, STK’lardan ve vatandaşlardan gelecek her türlü uyarı, eleştiri ve öneri kent hassasiyetinin göstergesidir diye konuştu.

Geçmiş olsun demekle hiçbir şeyin geçmediğini, yetki ve sorumluluk sahibi olan insanlar olarak gereğini yerine getirmek durumunda olduklarını kaydeden Özgün, “Gümüşhane’nin deprem gerçeğini dikkate alarak, kentleşme politikalarını yeniden gözden geçirmek ve yatay mimariyi esas alarak bir dönüşüm başlatmak zorundayız. Bu dönüşüm sadece fiziksel değil, sosyal ve ekonomik dönüşüm de olmalıdır. Gümüşhane’yi daha yaşanabilir, güvenli ve huzurlu bir kent haline getirmek için hep birlikte çalışacağız. Bu vesileyle yaşanan depremden dolayı tüm hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Rabbim bu tür felaketlerden bizleri muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.

image_print

HABERLER