AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Erdoğdu: “Koza Maden, faaliyetine devam edecek” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Erdoğdu: “Koza Maden, faaliyetine devam edecek”

Giriş Tarihi: 12 Ocak 2024 - 0:52

Son Güncelleme: 12 Ocak 2024 - 0:52

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. nin Gümüşhane’deki faaliyetine devam edeceği müjdesini verdi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğdu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştiren “Teşkilat Temayül Yoklaması”na katılım sağladık. Bu toplantı sırasında kentteki maden firmalarının sorunları ve çözüm önerilerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iletme fırsatı bulduk.”

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuyla yakından ilgilendi. Bugün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından geri dönüş yapıldı. İlimizin istihdam ve ekonomisine önemli katkısı bulunan Koza Madeni ile ilgili kapanmanın söz konusu olmayacağı ve faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi”

“Koza Altın, yeni maden sahalarında arama faaliyetlerini sürdürecek. Biz bu bölgede çok daha büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz. İnşallah bütün o potansiyelin hem il hem de ülke ekonomimize kazandırılmasını istiyoruz.”

“Gümüşhane’de madencilik sektörü istihdama ve ekonomiye önemli katkılar sunmaktadır. Bu firmalar birçok vatandaşımızın ekmek kapısı oldu. Yüzlerce aile geçimini madencilik sektöründen sağlıyor. Biz insanlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz. İnsanımızın derdine, sıkıntısına, talebine kulak veriyorsunuz, vermeye de devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen talebi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettik. Çözümü konusunda talimat verdi. Yeni maden sahalarının açılmasıyla bölgedeki istihdam sayısının da hızla artacağına inanıyoruz. Ben vatandaşların sorunlarına duyarsız kalmayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir’e, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü ve Büyükelçi Sayın Hasan Doğan’a, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Fatin Rüştü Karakaş’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

image_print

HABERLER