AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI KÖSE’DEN "AYASOFYA" AÇIKLAMASI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI KÖSE’DEN “AYASOFYA” AÇIKLAMASI

Giriş Tarihi: 13 Temmuz 2020 - 20:48

Son Güncelleme: 13 Temmuz 2020 - 20:49

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülme kararı üzerine açıklama yaptı.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, Danıştay 10. Dairesi’nin Ayasofya’nın, camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal ederek, Cumhurbaşkanı Kararı ile yeniden cami olarak ibadete açılmasının Türk milletinin 86 yıllık hayali olduğunu söyledi.

Ayasofya’nın İstanbul’un fethinin sembolü olduğuna dikkat çeken Başkan Köse, “Allaha şükürler olsun ki Peygamberimiz Hz. Muhammed’in övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmed Han’ın emaneti Ayasofya müze olmaktan çıkarılıp yeniden asli hüviyeti kavuştu” dedi.

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi için alınan kararın sadece Türkiye’de değil tüm İslam coğrafyasında sevinçle karşılandığını dile getiren Başkan Köse, şunları kaydetti:

“Milletimizin 86 yıllık Ayasofya arzusu Danıştay’ın ve Cumhurbaşkanımızın kararı ile gerçek oldu. Bizler Ayasofya’da namaz kılma hayaliyle büyüdük. İnşallah en kısa zamanda Peygamber övgüsüne mazhar olan,  çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti Ayasofya’da namaz kılmak bizlere de nasip olur” diye konuştu.

Başkan Köse, açıklamasında şunları ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm uluslararası tepkilere rağmen aldığı bu kararla bağımsız ve güçlü bir devlet olduğunu tüm dünyaya  gösterdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde birçok alanda çağ atlayan ülkemiz, aldığı kararla hiçbir kesimin ya da ülkenin söz hakkı olmasına müsaade etmeyerek bütün dünyaya gereken mesajı vermiştir. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin aldığı her kararda yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bundan sonra süreçte bizlere düşen en önemli görev Fatih Sultan Mehmed Han’ın emanetine sahip çıkmak olacak. Fethin sembolü Ayasofya’yı büyük bir kararlılıkla yeniden cami yapan tarihi kararı imzalayarak bizleri sevince boğan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Danıştay 10. Dairesi’nin değerli hukukçularına şükranlarımızı sunuyor, alınan bu kararın ülkemize, milletimize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum”

image_print

HABERLER