AK Parti Gümüşhane Milletvekili Adayı Ünal Yılmaz ile Seçimler Üzerine Mülakat Yaptık - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Adayı Ünal Yılmaz ile Seçimler Üzerine Mülakat Yaptık

Giriş Tarihi: 21 Nisan 2023 - 7:04

Son Güncelleme: 21 Nisan 2023 - 7:26

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Adayı Ünal Yılmaz, 14 Mayıs Seçimlerini Gümüşhanedenhaber’e Değerlendirdi.

Mülakat: Hasan Pir

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde  AK Parti’den Gümüşhane milletvekili adayı olan Ünal Yılmaz ile seçimleri konuştuk.

Hasan Pir: Ünal Bey, öncelikle milletvekili adaylığınız hayırlı olsun. Bize kendinizi tanıtır mısınız, Ünal Yılmaz kimdir?

Ünal Yılmaz: 5 Mart 1962’de Kelkit’te doğdum. Evli olup, iki erkek bir kız babasıyım. 2002 yılın AK Parti’nin kurulmasından itibaren AK Parti’de aktif siyaset yaptım. 22. Dönem Gümüşhane Milletvekili Merhum Temel Yılmaz’ın kardeşiyim.  AK Parti’nin Kelkit ilçe teşkilatı kurucularındanım. Lüks Erzincan Seyahat Firması’nın sahibiyim. Gümüşhane – Bayburt – Erzincan TÜV TÜRK araç muayene istasyonları firmasının da yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum. 30 Mart 2014 Mahalli Yerel Seçimlerde Kelkit Belediye Başkanı seçildim ve bir dönem bu görevimi yürüttüm. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday olarak Gümüşhane Kelkit ilçesi Belediye Başkan adayı oldum.

Hasan Pir: Sayın Yılmaz, Gümüşhane’de tanınan ve sevilen bir kişisiniz.  Özellikle memleketiniz Kelkit’te bu sevgi daha da yüksek seviyede. Kendinizi Gümüşhane’ye nasıl sevdirdiniz?

Ünal Yılmaz: Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben de hemşerilerimi, memleketimi çok seviyorum.  Hep şuna inandım, sevgi çıkar ilişkisine dayanmadığı sürece kalıcı olur. Ben de insanları karşılıksız seviyorum.  Hiçbir zaman insanlarla arama mesafe koymadım. Gerek iş yerlerimde, gerekse Kelkit Belediye Başkanı olduğum dönemde bu karşılıksız sevgi ve diyaloğumu hemşerilerimiz zaten gördüler, biliyorlar. Diğer taraftan insanlara yardımcı olmayı çok seviyorum. İnsanları mutlu görmek beni de mutlu ediyor.

Hasan Pir: AK Parti’den Milletvekilli adaylığı düşüncesi nasıl oluştu, anlatır mısınız?

Ünal Yılmaz: Biliyorsunuz Rahmetli Abim Temel Yılmaz, 22. Dönem AK Parti Gümüşhane milletvekili  idi.  Abimim milletvekili oluşu ister istemez ailemizde günlük olarak Gümüşhane’nin ve ülkemizin sorunlarının konuşulması anlamına geliyordu. Rahmetli Abim, milletvekilliğini layığı ile yaptı.  Güzel ilimiz Gümüşhanemize, Kelkitimize, Şiranımıza, Torulumuza, Kösemize ve Kürtünümüze  güzel hizmetler yaptı. Zaman yetmediği için yapamadığı pek çok hizmetleri ben yakinen biliyorum. Dolayısıyla abimin de bir nevi vasiyeti kabul ettiğim Güzel ilimize hizmet etmek için AK Parti’den aday adaylığı müracaatımızı yaptık.  Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere parti büyüklerimizin  uygun görmesiyle adaylığımız gerçekleşmiş oldu. Ben, başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm parti yetkililerimize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Hasan Pir: Sayın Yılmaz, 14 Mayıs’ta iki önemli seçim olacak. Bu seçimleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ünal Yılmaz: Bu seçimler ülkemizin tarihindeki en önemli seçimlerden biridir.  Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi gerekiyor. Şu anda Türkiye’nin en önemli olayı budur. Şaha kalkmış bir Türkiye’nin Sayın Erdoğan’a her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bu durumu aslında Sayın Kılıçdaroğlu ve onu destekleyen partiler de çok iyi biliyor.  Vatandaşımız da Türkiye’de oynanmak istenen oyunların farkında. Onun için ülkeyi Sayın Erdoğan’dan başkasına teslim etmez.

Biliyorsunuz Gümüşhane AK Parti’nin kalesi olan bir il. İki milletvekilliği var. Geçen dönem bu iki milletvekilleri AK Parti’deydi. İnşallah bu dönemde de AK Parti bu iki milletvekilini kazanarak, hem Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem de AK Parti Gümüşhane’de yine Türkiye rekoru kırmış olacaktır.

Hasan Pir: Şu anda sahadaki durumunuz nedir?

Ünal Yılmaz: Gümüşhane’de çok güzel bir çalışma yürütüyoruz. İl merkezi ve ilçelerimizde teşkilatlarımız var gücü ile çalışıyorlar. AK Parti’nin iki adayı olarak gerek Sayın Celalettin Köse ve gerekse şahsım teşkilatlarımızla güzel bir düzen içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Merkez ilçe, Kelkit, Şiran, Köse, Torul, Kürtün’de vatandaşlarımızın AK Parti’ye çok büyük teveccühleri var. Ben vatandaşlarımızın bu teveccühlerine teşekkür ediyorum. En önemlisi de vatandaşımız Türkiye’ye oynanmak istenen oyunu görmüş. Terör örgütlerine ve yandaşlarına taviz verecek olanları bu millet net görüyor. Ayrıca; soğanla ve patatesle  vatanın âli menfaatlerini  bir tutanları da bu millet çok iyi görüyor. Bütün bunlar Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın hem Gümüşhane’de, hem Türkiye’de çok yüksek bir oranda oy alarak yeniden seçileceğini gösteriyor. AK Parti de, Gümüşhane’den bugüne kadar yapılan seçimlerin en yüksek oyunu alacak ve inşallah iki milletvekili çıkaracaktır.

Hasan Pir: Milletvekili seçildiğinizde nasıl bir milletvekili profili çizeceksiniz?

Ünal Yılmaz: Allah’ın izni ve çok değerli vatandaşlarımızın desteği ile inşallah milletvekili seçildiğimizde bizim işimiz hem çok kolay, hem de çok zor olacak. Kolay olacak çünkü Sayın Liderimiz Erdoğan’ı örnek alıp çalışacağız. Nasıl ki Sayın Erdoğan günde sadece iki üç saat uyuyorsa, biz de onun gibi olacağız. Her anımızı hem ülkemizin, hem de Kürtünümüzün, Torulumuzun, Şiranımızın, Kösemizin, Kelkitimizin ve Gümüşhane Merkez İlçemizin  sorunlarının çözümüne ve kalkınmasına ayıracağız. Çok çalışacağız. İşimiz aynı zamanda zor çünkü;  Dünya lideri Erdoğan’ın  kadrosunda olmak ve ona ayak uydurmak elbette kolay bir iş değil…

Hasan Pir: Seçim sonuçları hakkında tahmininiz nedir?

Ünal Yılmaz: Seçimlere kısa bir süre kaldı. Az önce de ifade ettim; bana göre seçim sonuçları netleşti. Gümüşhane’de yüksek bir oranda, Türkiye derecesi yaparak Sayın Erdoğan en çok oyu alacaktır. Türkiye genelinde ise Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ikinci tura gerek kalmadan birinci turda açık ara seçimi kazanacaktır.

Milletvekilli seçiminde de AK Parti Gümüşhane’de iki milletvekilini çok rahat alacaktır.  Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Hasan Pir: Sayın Yılmaz, Gümüşhane’de her ilçenin ayrı bir sorunu var. Bazıları kronikleşmiş sorunlar. Bu konuda nasıl bir çalışma planlamayı düşünüyorsunuz?

Ünal Yılmaz: Sorunları çözmek bizim işimiz. Sorunları çözmeye samimi olarak niyetlenirseniz ortada sorun kalmaz.  Kürtünümüzün, Torulumuzun, Şiranımızın, Kösemizin, Kelkitimizin ve Gümüşhane merkez ilçemizin acil sorunlarını biliyorum. İnşallah 14 Mayıs sonrasında bu ilçelerimizin değerli âkil insanlarının da yardım ve yol göstermesiyle sorunları kısa sürede çözeceğiz.  “Her şeyi ben bilim” havasına girmeden ortak akılla ve halkımızla sorunların üzerinden geleceğiz inşallah.

Hasan Pir: Gümüşhanelilere son olarak mesajınız nedir?

Ünal Yılmaz: Öncelikle tüm vatandaşlarıma saygı ve selamlarımı sunuyorum. Mübarek Ramazan bayramlarını tekrar kutluyorum. 6 Şubat’ta yaşamış olduğumuz büyük deprem felaketinin bir daha yaşanmamasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Değerli vatandaşlarımızdan 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a ve AK Parti’ye desteklerini en üst seviyede bekliyor, tekrar saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Hasan Pir: Teşekkür ederim Sayın Yılmaz.

Ünal Yılmaz: Ben de size teşekkür ederim.

image_print

HABERLER