AK Parti Gümüşhane  Milletvekili Av. Celalettin Köse’den Seçimlerde Birlik Vurgusu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

7 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AK Parti Gümüşhane  Milletvekili Av. Celalettin Köse’den Seçimlerde Birlik Vurgusu

Giriş Tarihi: 10 Şubat 2024 - 17:32

Son Güncelleme: 10 Şubat 2024 - 17:39

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından 31 Mart mahalli idareler seçimleri için ilçe ve belde adaylarının tanıtımı amacıyla bugün Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen geniş katılımlı toplantıda AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalaettin Köse kapsamlı bir konuşma yaptı.

Milletvekili Köse’nin konuşmasından başlıklar ve içerikleri şöyledir:

“Her birimizin vazifesi de vardır, vebali de vardır”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse ise konuşmasında bugünden sonra sahada birlik, beraberlik kardeşliği en üst seviyede tahkim ederek Belediye Başkan adaylarının etrafında kenetlenip 31 Mart akşamı bu işi zaferle taçlandırmak istediklerini belirterek “Bu konuda her birimizin vazifesi de vardır, vebali de vardır. Onun için bahanelerle kırgınlıkları bir kenara itip adayımızın etrafında kenetlenip zafere ulaşmak bizim boynumuzun borcudur. Biz 31 Mart gününe kadar bu doğrultuda sefer bizden, zafer Allah’tan diyerek gayretlerimizi göstereceğiz” diye konuştu.

“Süleymaniye Kayak Merkezi projesi yakın zamanda hayata geçirilecek”

Konuşmasında kentteki bazı yatırımlardan da bahseden Milletvekili Köse, “İstiyoruz ki Süleymaniye Kayak Merkezi yakın zamanda hayata geçsin. Bu doğrultuda gayretlerimiz var, çalışmalarımız var. Spor Bakanımızla birçok kereler görüştük ve bu iş artık resmiyete de intikal etti. Valilik Makamıyla bu konu protokole bağlandı. İnşallah Gümüşhane’nin benim çocukluğumdan beri süre gelen, konuşulan ama maalesef ki hayata geçmeyen Süleymaniye Kayak Merkezi yakın bir zamanda inşallah Belediye Başkanımızla, il başkanımızla hep birlikte hayata geçireceğimiz güzide bir projemiz olacak” ifadelerini kullandı.

“Kürtün, Torul ve Köse’de bu senenin sonunda ateşlemeyi planladığımız doğal gaz buradaki belediye başkan adaylarımıza nasip olsun”

Doğalgazı olmayan Kürtün, Torul ve Köse ilçelerindeki çalışmalara da ayrı bir başlık açan Köse, “Doğal gazı olmayan ilçelerimize doğalgazı getirecek olan, o boruları gönderen, resmi süreçleri tamamlayan AK Parti’dir, AK Parti’nin bugünkü kadrolarıdır.  Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane ziyaretinde konuşma metnine gece yarısı ilave edilen Kösemizin, Torulumuzun ve Kürtünümüzün doğalgaza kavuşmasına ilişkin Cumhurbaşkanımızın buradaki müjdesinden sonra biz il başkanımızla birlikte Enerji Bakanımızı ziyaret ettik. Enerji Bakanımız Ağustos ayı içerisinde dağıtıcı firmayla toplantı yapacağını, görüşeceğini ve bu 3 ilçenin de 2026 olan yatırım programının 2024 yılına çekileceğinin müjdesini bize vermişti. Şimdi çok isterim ki bugün bu ilçelerimizin Belediye Başkan adayları olan kardeşlerimizin 31 Mart’ta seçilmesiyle birlikte bu senenin sonunda ateşlemeyi planladığımız doğal gaz yine buradaki belediye başkan adaylarımıza nasip olsun” dedi.

“Bu yazdan itibaren Satala’nın turizme kazandırılması noktasında çok güzel çalışmalar yapılacak”

Gümüşhane’nin geleceğini turizmde gördüğünü, kentin dört bir tarafında muhteşem tarihi, doğal güzellikler olduğunu, turizm destinasyonları olduğunu ifade eden Köse, “Bunlardan biri de Kelkit ilçemizdeki Satala Antik Kenti. Satala Antik Kenti turizmde inşallah Gümüşhane’ye Kelkit’e çağ atlatacak, vizyon projelerden birisi. Bugüne kadar kısmi kazı çalışmaları yapıldı ama inşallah yine Turizm Bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Satala Antik Kenti dünya turizm mirası listesine eklendi. Cumhurbaşkanlığı strateji başkanlığı burayı yatırım programına aldı ve göreceksiniz bu yazdan itibaren Satala’nın turizme kazandırılması noktasında çok güzel çalışmalar yapılacak” diye konuştu.

“31 Mart akşamı zaferi kazanan parti AK Parti olacak”

Seçim çalışmalarında birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, hiç kimseyi ötekileştirmeden, bütün Gümüşhanelerin kapılarını çalarak, gönüllerine gireceklerini belirten Köse, “Allah’ın izniyle 31 Mart akşamında çok büyük bir zaferi hedeflediğimizi, bu doğrultuda sizlerin gayretiyle ve desteğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğimizi söylüyorum. Bu konuda el birliğiyle belediye başkan adaylarımıza destek olacağız. Ve Allah’ın izniyle 31 Mart akşamı zaferi kazanan parti AK Parti olacak, adaylar bizim adaylarımız olacak ve 31 Mart’tan sonra inşallah memleketimize hizmet için hep birlikte gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Tekke belde Oluyor”

Milletvekili Köse, Tekke’nin yeniden belde olmasıyla ilgili mahkeme kararının onandığını ve İçişleri Bakanlığı’nın mahkeme kararını uygulamasını beklediklerini söyledi.

Milletvekili Köse, Tekke’de yaşanan durumun nüfus gerekçesiyle kapanan Kelkit ilçesine bağlı Kaş ve Torul ilçesine bağlı Altınpınar’a da örnek olmasını dileyerek, “Tekke köyü belediyeydi. Belki Kaş’a, Altınpınar’a da örnek olur. Salyazı kazanamadı 2000 nüfusun altında kaldığı için. Bu konu da kamuoyunun gündeminde.  Salyazı’nın davası reddedildi. Sebebi de belediye tüzel kişiliğini kaybettiği zaman nüfusu 2000 altındaydı. Ama Tekke nüfusu 2 binin üzerinde olduğu için açtığı davayı kazandı. Yerel mahkeme davayı kabul etti. Üst mahkemeye gitti. İstinaf mahkemesinde kararı onadı. Ve tekke inşallah İçişleri Bakanlığı’nın mahkeme kararını uygulamasıyla birlikte artık tüzel kişilik kazanmış olacak” dedi.

Kaynak: gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER