AK Parti, Milli Eğitim Müdürü Sünnetci’nin Projelerine Destek Olmalıdır - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AK Parti, Milli Eğitim Müdürü Sünnetci’nin Projelerine Destek Olmalıdır

Giriş Tarihi: 27 Eylül 2021 - 8:20

Son Güncelleme: 27 Eylül 2021 - 0:24

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci göreve başlayalı iki ay oldu.

Sayın Sünnetci iki ay gibi kısa süre içinde gösterdiği performansla Gümüşhane kamuoyundan ve eğitim camiasından tam not aldı.

İstanbul gibi metropol bir ilde çalışmış olmanın tecrübesi ile küçük dokunuşlarla eğitim camiasında bir heyecanın esmesine neden oldu.

Yaptığı toplantılarda öğretmen camiasına güzel heyecanlar verdi. Başarıyı ödüllendireceğini sık sık tekrarladı ve öğretmen camiasını yeni başarılara motive etti.

Sayın Sünnetci, bu kısa süre içinde Gümüşhane için çok önemli olan iki konuya da el attı.

Bilindiği gibi DOKAP idaresince hazırlanan çalışma planında Karadeniz illerinde turizm sektörünün birinci sırada yer aldığı tek il Gümüşhane’dir. Yani Devlet Gümüşhane’ye turizm ile kalkınma rolü biçmiştir.

Bu bağlamda, Gümüşhane turizminin gelişmesinde kamuoyunda tanınan adıyla Gümüşhane Turizm Meslek Lisesi’ne (Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) bağlı bir uygulama oteli çok önem taşıyordu ki, Sayın Sünnetci bu uygulama otelini hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüp gerekli onayı almış. Gümüşhane turizm sektörüne ara eleman yetişmesinde çok önemli olan bu uygulama otelini açma gayretinden dolayı Sayın Milli Eğitim Müdürü’nü tebrik etmek gerekir.

Sürekli kamuoyu gündeminde olan Gümüş Otel’in öğretmen evi olması için de teşebbüslerde bulunan Müdür Sünnetci’nin bu teşebbüsü sayıları yaklaşık 3 bini bulan Gümüşhane’de aktif görev yapan ve emekli olan eğitimcilerle onların aile bireyleri için çok önemli bir sosyal müjdedir. Hatta buradan tüm memur ve memur emeklileri de sosyal mekân olarak yararlanacaktır. Müdür Sünnetci daha önce yaptığı bir açıklamada Gümüş Otel konusunu Milletvekillerimiz ve Belediye başkanımızla da görüştüğünü açıklamıştı.

Bu işlerin bir an önce tamamlanması için AK Parti camiasının, AK Parti ilçe ve il yönetiminin, AK Parti Milletvekillerinin Sayın Sünnetci’nin bu projelerine destek olması gerekir. Çünkü, Sayın Sünnetci’nin yapacağı bu işler AK Parti’nin Gümüşhane’de yaptığı önemli işler olarak kamuoyunda görünecektir. Yarın seçimlerde AK Parti bu projelerin karşılığını alacaktır. O bakımdan Milli Eğitim Müdürü Sayın Sünnetci’nin bu önemli projelerine AK Parti acilen sahip çıkıp, destek olmalıdır.

***

Bugün üzerinde duracağım bir başka önemli konu da şudur:

Müdür Sayın Sünnetçi ile Rektör Sayın Zeybek bu ilin iki önemli eğitim kurumunun yöneticileridir.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Zeybek ile Milli Eğitim Müdürü Sayın Sünnetci sık sık bir araya gelerek Üniversite-Milli Eğitim yardımlaşmasını ve dayanışmasını projelendirmeleri gerekir.

Günümüzde öğrencilerin bir üst okul kazanma başarılarından belki de daha önemlisi kültürel sosyalleşmeleridir. Kültürel sosyalleşmede Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinin milli eğitim okullarında yapacakları her faaliyet öğrenciler için çok önemli olacaktır. Ayrıca kendilerini ifade etme, hitabet, cesaret ve kitap okuma alışkanlığı gibi sosyal açılımlar için ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri açısından üniversitemiz çok güzel bir uygulama alanı olur.

Bu bakımdan, Sayın Milli Eğitim Müdürü Sünnetci ile Sayın Rektör Zeybek bugüne kadar kaç kez bir araya geldiler bilmiyorum ama bu görüşmelerin sıklıkla olması Gümüşhane için çok önem arz etmektedir.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER