Akçay'dan Can Suyu Olacak talep - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Akçay’dan Can Suyu Olacak talep

Giriş Tarihi: 29 Mart 2021 - 23:40

Son Güncelleme: 29 Mart 2021 - 23:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik Reform Paketi kapsamında 850 bin Esnafa yönelik gelir vergisi muafiyeti ve beyan yükümlülüğünün kaldırılmasının küçük esnaf için çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanı İsmail  Akçay, bilanço defterine tabi olarak Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıt olmuş ancak ciro kaybı ve pandemi  dolayısıyla gelir kaybına uğramış  esnaf ve tüccarımız içinde benzer bir çalışmayı beklediklerini iletti.

Açıklanan Ekonomik Reform Paketi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden GTSO Başkanı Akçay, ‘’ 850 bin  esnafımızı kapsayan Esnafa yönelik gelir vergisi muafiyeti ve beyan yükümlülüğünün kaldırılması çok isabetli bir karar olmuştur. Pandeminin uzaması ve bunun ortaya çıkardığı olumsuz etkileriyle artmaya başlayan ekonomik sorunların giderilmesi için açıklanan bu Ekonomik Reform Paketini çok önemsiyoruz.

 Ekonomik Reform Paketine ek olarak işyerleri kapanan Ticaret ve Sanayi Odası mensupları firmalarımızı  kısa vadede destekleyecek  ve onların bu süreci en az kayıpla atlatmalarını sağlayacak uygulamalara da ihtiyaç olduğu görülmektedir. Paket, basit usulde vergilendirilen esnaflarımızı rahatlatacaktır. Benzer kolaylıkların pandemi sürecinde işletmeleri kapalı olan ancak gelir vergisine tabi çalışan esnaf ve tüccar için de uygulanması görüşündeyiz.

Bilanço defterine tabi olarak Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıt olmuş ancak, uzayan pandemi süreci ile birlikte azalan sermayesi dolayısıyla gelir kaybına uğramış  zor durumdaki esnaf ve tüccarımızın, pandemi sürecince banka  ve  kamu kurumlarına olan borçlarının  faizsiz olarak ertelenmesi konusunda  bir çalışma yapılmasını  ve bu müjdeli haberin açıklanmasını bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Pandemi nedeniyle  illerimizde uygulanan sıkı tedbirler kapsamında işyerlerini açmayan esnaf ve tüccarın iyice zor durumda kaldığını belirten Başkan Akçay,  alınan tedbirlerin uzaması ve oluşan ağır şartlar altında iyice ezilen esnaf ve tüccarımız için de kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasının faydalı olacaktır. İşyerlerinin kapandığı, ticaretin durduğu bu dönemde, hiç kimse borcunu ödeyemez’ ’ifadelerini kullanarak taleplerini iletti.

Sayın Cumhurbaşkanımıza taleplerimiz,

1- Kısa çalışma ödeneği uzatılmalı.

2.- Esnaf ve tüccarın bankalara ve kamu kurumlarına olan borçları pandemi süresince faizsiz ertelenmeli.

3-NACE kodlarına bakılmaksızın kapalı işletmelere  pandemi süresince kira desteği verilmeli.

4-Uygulanabilir(Bankaların yetkisine bırakılmayan) sicil affı çıkarılmalı

5-Açılan ve açılacak ticari işletmelerle ilgili sektör planlaması yapılmalı

KAYNAK: GTSO BASIN BİRİMİ – 29.03.2021

image_print

HABERLER