AKGÜL VE PEKTAŞ'TAN KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AKGÜL VE PEKTAŞ’TAN KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI

Giriş Tarihi: 14 Şubat 2019 - 20:46

Son Güncelleme: 14 Şubat 2019 - 20:47

Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın ortak yayımladıkları 15 Şubat Kurtuluş Bayramı Mesajı Şöyledir:

“Gümüşhanemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tarih yazmayı gelenek haline getiren şanlı milletimiz vermiş olduğu mücadele ile 15 Şubat 1918 tarihinde şehrimize bağımsızlığını kazandırmıştır. Gümüşhane’mizin kurtuluşu için verilen mücadele, asırlardır istiklali ve istikbali için canı pahasına mücadele eden Türk Milleti’nin; hür ve müstakil bir şekilde yaşama iradesinin müşahhas bir numunesidir.”

“Kahraman milletimiz içinde bulunduğu dönemin bütün olumsuz şartlarına rağmen inanç ve umutlarıyla “makûs bir talihi” yenmiştir. Toprağı vatan yapan, üstün bir kararlılık ve inançla yurdunu savunan ecdadımız, kahramanlık destanımızın her aşamasına şahit olmuş ve şerefli bir duruş sergilemiştir.”

“Ecdadımız nasıl ki bundan 101 yıl önce Al Bayrağı yere düşürmemek için canı pahasına mücadele ettiyse, bugün bizler de aynı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz. Ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynamak isteyenlere gereken dersi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.”

“Şehrimizin kurtuluş günü vesilesiyle ecdadımızın Türk Milletine en önemli emaneti olan “bağımsızlık şuurunu” bir ve beraber olarak ilelebet muhafaza edeceğimizi vurguluyoruz.”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere;
ülkemizin istiklal ve istikbali için canlarını feda eden bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle yâd ediyor: Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını kutluyoruz.”

image_print

HABERLER