AKGÜL'ÜN AÇIKLAMALARI KOZA ÇALIŞANLARINI RAHATLATTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AKGÜL'ÜN AÇIKLAMALARI KOZA ÇALIŞANLARINI RAHATLATTI

Giriş Tarihi: 05 Şubat 2020 - 12:34

Son Güncelleme: 05 Şubat 2020 - 12:34

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NİN HABERİ – 5.02.2020

AK Parti Gümüşhane milletvekili Hacı Osman Akgül, Mastra Altın madencilikte yaşananları gümüşkoza gazetesine yorumladı. Milletvekili Akgül, rezerv azalmış, işçi çıkartılacakmış ,haberimiz yok. Olayı Ticaret Odası Başkanından duyuyoruz. Bu nasıl iş? Dedi

Akgül, TMSF yetkilileri ile görüştüklerini ve eleman çıkartmak gibi bir durumun olmayacağını kaydetti. Akgül “,Burası devletin kurumu. Kimse işinden olmayacak. İşletmenin böyle bir tasarruf kullanmasına asla müsaade etmeyiz” dedi

 “Gitmek İstemeyenleri İşten Çıkartacaklar”

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül; “Koza’da bir sorun olduğu doğru. Sabah Genel Müdür ve yardımcıları ile toplantı yaptık. Orada yönetimin bilgisi dışında bir tasarruf kullanmışlar. Bahri bey çalışanları topluyor, İzmir’e gideceksiniz veya işten çıkarılacaksınız diyor. Bu durumu GTSO Başkanı İsmail Akçay beye anlatıyorlar, bizde İsmail beyin aracılığıyla bu durumu öğreniyoruz. Burada ki bazı işçileri İzmir’de ki farklı bir işletmeye göndermek istiyorlar. Gitmek istemeyenleri ise işten çıkartacaklarını söylemişler” dedi.

Yaşanan bu olaydan yönetim kurulunun haberinin olmadığını anlatan Akgül; “Şirketin yönetim kurulu ve birim müdürleri var. Bu konuda kararı verecek olan  yönetim kurulu. Yönetim kurulu böyle bir kararımız yok demesine rağmen Genel Müdür yardımcılarıyla yapılan toplantıda bunlar böyle bir karar alıyor. Bizimde bunu ilk Bahri Coşkun’dan duymamız gerekirdi. Rezerv sıkıntısı var, işletme küçülmeye gidebilir gibi sıkıntıları bizimle hiç paylaşmadı. Biz de işçilerden öğrendik ki böyle bir tasarruf kullanıyorlar.  TMSF’nin  Yönetimimizde böyle bir tasarrufumuz yok dedi. İyi bir iletişim kurmadığımız ve orada ki gelişmeleri iyi yönetemediği için de Bahri beyi aldılar görevden” ifadelerini kullandı.

“Rezerv Bulmada Hiçbir Sıkıntımız Yok”

Şuan sondaj çalışmalarının hali hazırda devam ettiğine değinen Akgül; “Arkadaşlarımız rezerv tespitine kadar çalışacaklar. Rezerv olursa ortada hiçbir sorun kalmayacak ayrıca rezerv bulmada da herhangi bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Bunlara alternatif olarak başka sahalardan rezerv tespiti yapılıp taşımada yapılabilir. Arkadaşlarımız her alternatif üzerine çalışıyorlar. Amacımız orayı açık tutmak. Çünkü oraya ciddi bir yatırım yapılmış ve o yatırımın atıl durumda kalması ne Gümüşhane’nin, ne TMSF’ nin, ne de Koza Altın Madeninin lehine bir durum olur” dedi.

Koza Altın Madeninin, Yıldız maden ile aynı kaderi paylaşma şansının neredeyse sıfır olduğunu söyleyen Akgül; “Biliyorsunuz ki Yıldız Bakır Madencilik bir şahıs firmasıydı. Koza Altın Madeni ise bir kamu kurumu sayılır. Bu yüzden de burada herhangi bir personeli işten çıkarma gibi bir sıkıntı olamaz. İşletmenin böyle bir tasarruf kullanmasına biz asla müsaade etmeyiz. Ayrıca işletmenin kendiside bir kamu kuruluşu oldukları için böyle bir şeye taraftar olmadıklarını ve hiçbir zamanda olmayacaklarını söylediler” şeklinde konuştu.

Milletvekili Akgül son olarak Koza Altın Madenin kendi sahalarında yürüttükleri tüm çalışmaların devam ettiğini belirterek; “Orada yer alan ekibimiz herkes tarafından sevilen, yetenekli ve zamanında eğitimlerini almış insanlar. Böyle yetenekli insanlara da ancak başka yerde ihtiyaç varsa veya başka işletmelere gitmek istiyorsa gönüllülük esasına bağlı olarak tamam deriz.” ifadelerini kullandı.

“Köy Muhtarları İmza Kampanyası Başlattı”

Öte yandan Koza Mastra Altın Madeni Genel Müdürü Bahri Coşkun’un görevine son verilmesinin ardından bölgedeki köy muhtarları imza kampanyası başlattı.

60 Yakın köy muhtarı imza kampanyası düzenleyerek Genel Müdür Bahri Coşkun’a sahip çıktı. Muhtarlar Genel Müdür Bahri Coşkun’nun maden çalışmalarına göstermiş olduğu özveriyi savunduklarını ve kendisinin işten atılmasını kabul etmediklerini dile getirdi.

İmza kampanyası başlatarak seslerini duyurmaya çalışan muhtarlar; “Koza Altın Madeninin Genel Müdürü Bahri Coşkun’un görevden alındığını öğrendik. Müdürün madenin çalışması için yıllarca mücadele ettiğini biliyoruz. Bu yüzdende emekliye sevk edilmesini istemiyoruz. Yıllardır bu bölgeye çok büyük emekleri var. Bahri Coşkun her zorlukta bizim yanımızda oldu, bizde bu süreçte onun yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Koza Altın Madeninde rezervin bittiği konusundaki bilgilerin ise kesinlikle doğru olmadığının altını çizen muhtarlar; “Şuanda madende gerekli rezerv var. Ancak madende çıkarılan rezerv az gösterilerek başka bir yol mu denenmek isteniyor bilemiyoruz” dedi.

15 Temmuz sürecinin ardından kayyum atanan Koza Altın Madeninde birileri at mı koşturmak istiyor bilmiyoruz. Yıldız Madende yaşanan gelişmeler ve şuandaki durumu ortadadır. Peki, Koza Altın Madenini de Yıldız Madenin durumuna mı düşürmek istiyorlar? Bu sorunun cevabını merak ediyoruz. Ülkede yaşanılan ekonomik sıkıntılar ortada. Bölgede yaşanan işsizlik hatsafaya çıkmış ve geçimini bu madenden sağlayan insanlar zor durumda.

Gümüşhane’nin en güçlü firmalarından birisi olan ve maden bölgelerinde yaşayan insanların geçim kaynağının büyük bir çoğunluğunu karşılayan Koza Altın Madeninde işten çıkarılan personelin durumu ne olacak? Dün gazetemizde  okuduğumuz habere göre maden ocağının yer altında ki çalışmalarına devam edileceğini, yer üstünde bulunan fabrikada ise çalışmaların durdurulacağını aktarmıştık. Bugün ise yer üstünde faaliyet gösteren ve çalışmaların durdurulacağı öngörülen fabrikada çalışan 70-80 personelin işten çıkarılacağı konuşuluyor” dediler.

KAYNAK: GÜMÜŞKOZA GAZETESİ – GÜMÜŞHANE

AKTİF KAYNAK LİNK: http://www.gumuskoza.com.tr/haber-musterih-olun-29814.html

image_print

HABERLER