Allah geçmiş etsin... Vakit dua vaktidir... - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Allah geçmiş etsin… Vakit dua vaktidir…

Giriş Tarihi: 06 Şubat 2023 - 12:32

Son Güncelleme: 06 Şubat 2023 - 13:53

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bugün sabah saat 04.17 de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin büyüklüğü daha sonra revize edileerk 7.7 olarak açıklandı. Yaşanan deprem, bu büyüklüğü ile ülkemizde 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük deprem olma özelliği taşıyor.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi. Depremin ardından yıkımın meydana geldiği iller ise şöyledir: Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye.

Depremi yaşayan bütün illerimize ve bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Devletimiz bütün yetkilileri ve kurumları ile deprem bölgesinde çalışıyor. İnşallah kısa süre içinde depremin yaraları sarılacaktır. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımız acil şifalar diliyoruz. Enkaz aktında bulunan vatandaşlarımızın da bir an önce sağ salim kurtulmalarını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Deprem Gümüşhane’den de hissedildi

Sabaha karşı Kahramanmaraş ve civar illerde gerçekleşen ve 10 ili etkileyen şiddetli deprem Gümüşhane kent merkezi başta olmak üzere birçok noktada hissedildi. Deprem bölgesinde yürütülecek arama kurtarma çalışmaları için Gümüşhane’den çok sayıda ekip deprem bölgesine yönlendirildi.

Gümüşhane genelinde herhangi bir hasarın gerçekleşmediği depremin ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında toplanarak durum değerlendirmesi yaparak erken saatlerden itibaren harekete geçti.

Türkiye Afet Mücadele Planlı çerçevesinde tüm çalışma gruplarının katıldığı toplantıya başkanlık yapan Vali Kamuran Taşbilek, Gümüşhane’den de hissedilen depremin herhangi bir hasar veya kayba sebep olmadığını belirterek, “İlimizde deprem hissedildi ama çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. Milletimize destek olmak için ilk anlardan itibaren gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

“Bütün Gümüşhane bu konuda seferber oldu”

Gümüşhane’den ilk etapta AFAD ve UMKE ekiplerinin deprem bölgesine gittiğini kaydeden Vali Taşbilek, “Giden ekiplerimizin ardından Belediyelerimizin, gönüllülerimizin çalışmasını yapıyoruz. Üniversitemizdeki Afet Yönetimi bölümündeki gönüllülerimiz, Milli Eğitim ve Beşir Derneğinde deprem eğitimi verdiğimiz gönüllülerin yanında ilimizdeki maden firması olan GÜMÜŞTAŞ firmasının 8 kişilik ekibi de var. Bütün Gümüşhane bu konuda seferber oldu. Allah razı olsun hepsinden” diye konuştu.

AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Milli Eğitim, Belediye İtfaiye, Üniversite ve deprem eğitimi alan gönüllülerden oluşan 50 kişinin üzerinde ekip ve çok sayıda aracın Gümüşhane’den deprem bölgesine doğru yola çıktığı öğrenildi.

image_print

HABERLER