AMERİKA'DA HIZLI TREN YOK, TÜRKİYE'DE VAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AMERİKA’DA HIZLI TREN YOK, TÜRKİYE’DE VAR

Giriş Tarihi: 02 Şubat 2017 - 8:49

Son Güncelleme: 02 Şubat 2017 - 8:49

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 01 Şubat 2017 Çarşamba günü AK Parti Genel Merkezi’nde, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca düzenlenen “Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri Töreni”ne katıldı.

Başbakan Yıldırım, ülkenin kalkınması, büyümesi ve muhannete muhtaç olmamak için daha çok çalışmak gerektiğini vurguladı.

ABD’li üst düzey bir yetkilinin, “Türkiye’nin son 15 yılda ne yaptığını görmeden bizim altyapı çalışmalarına başlamamamız lazım.” sözlerini hatırlatan Yıldırım, konuşmasının bir bölümünde HIZLI TREN’LE İLGİLİ şunları söyledi:

“Yeni yönetim, alt yapıya çok yatırım yapacağını açıkladı. Sayın Trump ilk toplantısında, ‘Yollar yapacağız, köprüler yapacağız, demiryolları yapacağız. Ülkeyi bir baştan bir başa imar edeceğiz.’ dedi. Biz de dedik ki ‘Buyurun, tecrübe burada. Gerekli desteği veririz’. Türkiye’de hızlı tren olduğunu biliyorsunuz, Amerika’da olmadığını biliyor musunuz? Amerika’da hızlı tren yok, Türkiye’de var. Dünyanın en büyük havalimanını Türkiye yapıyor. Bu gürültülerin arkasında bir sebep var. Türkiye’nin etkin ülke olmasını geciktirmek. ‘Edilgen olsun, herkes konuşsun, Türkiye de arkasından gitsin’. Bizim tarihi sorumluluğumuz var. Bu bölgede biz önemli bir emniyet unsuruyuz. Etrafımız ateş çemberi. Suriye’de 6 yıldır devlet yok, Irak’ta otorite yok. Buradan doğan bütün bedelleri ödeyen ülke Türkiye.”

 

image_print

HABERLER