Aramızda Başka Will Hunting’ler Var Mı? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Aramızda Başka Will Hunting’ler Var Mı?

Giriş Tarihi: 07 Ekim 2019 - 22:49

Son Güncelleme: 07 Ekim 2019 - 22:49

Selami Öktem’in Köşe yazısı

Good Will Hunting filmi 1997 yılında sinema ekranları ile buluştu.

Will Hunting’ in hikayesini izlediğimiz filmde, hikayemiz Dünya’nın en iyi eğitim kurumlarından MIT(Massachusetts Institute of Technology) koridorlarında başlar. Özellikle matematik alanında kendini kanıtlayan bu enstitüde eğitim almak için çok başarılı olmalısınız. Kahramanımız Will Hunting’ in bu koridorlarda dolaşmasının sebebi ise eğitim almak değil, çalışmaktır.

Will Hunting, MİT’de bir hademedir. Her gün bu enstitü koridorlarında temizlik yapmaktadır. Hikayemizi ilginç kılan olay ise bir matematik profesörünün koridordaki bir tahtaya çözümü neredeyse imkansız bir soru yazması olur. Çünkü bu soruyu MİT’de eğitim alan öğrenciler çözemezken, kahramanımız temizlik yaptığı bir zamanda soruya denk gelir ve soruyu çözer. İşte tam burada filmde geçen aşağıdaki repliği hatırlayalım.

“Hayatta iki şeyin kesin olduğunu anlayacaksın.

Bir: Bunu yapma.

İki: 150 bin dolarlık eğitimi aslında halk kütüphanesine…

…1.5 dolara üye olarak da alabilirdin.”

Film boyunca matematik profesörü gibi bir ünvana sahip olmasa da birçok profesörün çözemediği soruları çözdüğüne şahit olduğumuz Will Hunting bizlere güzel bir ders veriyor. Çalışmadığı zamanlarda genellikle kütüphanede araştırmalar yaparak zamanını değerlendiren kahramanımız eğer ilgimiz ve isteğimiz varsa bilme arzumuzu bir şekilde tatmin edebileceğimizi kanıtlıyor.

Aradan bunca yıl geçtikten sonra böyle bir yazı yazmamın asıl sebebi ise artık MİT gibi Dünya’nın göz bebeği bir enstitüde eğitimlere katılmak istiyorsanız Will Hunting gibi bu enstitüde çalışmanıza ya da Massachusetts’ de yaşamanıza gerek kalmaması. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu enstitünün online eğitim platformuna ücretsiz üye olarak ve yıllardır bu enstitüde verilmekte olan derslerin videolarını izleyerek de eğitiminize katkı sağlayabilirsiniz. Bu eğitimlere ocw.mit.edu adresini tıklayarak katılabilirsiniz. Bazı eğitimlerin içerisinde, eğitimde yapılan sınavları da görecek ve kendinizi deneme fırsatı yakalayabileceksiniz.

MİT eğitim portalı bu alandaki tek portal değil. Online eğitim ve sertifika alabileceğiniz bir sürü web sayfası internette kendinizi geliştirmeniz için sizleri bekliyor. Udemy ve Campusonline gibi Türkçe içerik sunan hem yerel hem uluslararası platformların yanı sıra yakın zamanda kurulan NETKENT üniversitesi ise uzaktan eğitim ile diploma almak isteyenlere uzaktan eğitim çözümleri sunmaktadır.

Sözün özü artık Will Hunting olmak daha kolay da aramızda başka Will Hunting’ler var mı?

image_print

HABERLER