ATATÜRK GÜMÜŞHANE’DE ETKİNLİKLERLE ANILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ATATÜRK GÜMÜŞHANE’DE ETKİNLİKLERLE ANILDI

Giriş Tarihi: 10 Kasım 2019 - 17:33

Son Güncelleme: 10 Kasım 2019 - 17:33

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81.yıl dönümünde Gümüşhane’de düzenlenen törenlerle anıldı.


Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in çelenk sunmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiği anda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada şehrin her noktasında yayınlanan siren sesiyle birlikte tüm vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesiyle buradaki tören sona erdi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen salon programı ise Atatürk konulu serginin açılışıyla başladı. Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemiyle ilgili mesajı okundu.

Törende konuşan Vali Kamuran Taşbilek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu milletin birliğinin, beraberliğinin teminatı olduğunu, bağımsızlık ufku olduğunu belirterek: “Ömrünü milletine adamış, milleti uğruna mücadeleyle ömrünü tüketmiş, büyük lider, büyük dava adamı, büyük asker, Türk istiklal Savaşının Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 81.yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluktan itibaren ömrünü milletine vakfettiğini, değişik cephelerde savaştığını, milletinin esir yaşamaktansa ölmeyi yeğleyeceğini iyi bilen, en çok inanan bir lider olarak “Ya istiklal, ya ölüm” parolasıyla milli mücadeleyi başlatarak arkasına aldığı milletiyle yokluk içinde bir var olma mücadelesi vererek istiklal savaşını kazandığını kaydeden Vali Taşbilek: “Akabinde bu coğrafyanın bütün renklerini bir millet olarak onurlu bir şekilde ortaya çıkaran Türkiye Cumhuriyetini kurmuş ve ilk Cumhurbaşkanımız olarak askeri safhada verdiği bütün çabaların üzerine milletimizi muassır medeniyetlerin üzerine çıkarma ve hak ettiği noktaya getirme noktasında büyük bir mücadele vermiş ve 57 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Aramızdan ayrılmış her fani gibi bunun bilincinde olan bir devlet adamı olarak; Cumhuriyeti milletimize emanet etmiştir. Atatürk’ü iyi anlamak, iyi okuyabilmek çok önemlidir. Özellikle gençlerimiz, Atatürk’ün bize bıraktığı manevi miras üzerine özellikle çalışmalı, birlik ve beraberlik içerisinde olmalı. Yokluk içinde var olma mücadelesini veren bir milletin evlatları olarak, bugün her zamankinden daha çok bir olma, birlik olma mücadelemizi vereceğiz. Bu çerçevede büyük Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak üzere kendine düşeni yapacak, büyük bir çaba içerisinde, Atatürk’ün koyduğu ilkeler çerçevesinde, ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine el birliğiyle taşımaya gayret edecektir” diye konuştu.

Program okul öğrencileri tarafından “Anılarla Atatürk” temalı gösteriyle program sona erdi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ

image_print

HABERLER