Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gümüşhane'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gümüşhane’de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Giriş Tarihi: 19 Mayıs 2017 - 15:16

Son Güncelleme: 19 Mayıs 2017 - 15:23

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gümüşhane’de çeşitli etkinliklerle Kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü önünden Atatürk Anıtı’na kadar kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, Atatürk anıtı önünde devam etti.

Anıt önündeki etkinlikte Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü İsrafil Aslan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

15 Temmuz Zafer Meydanı’nda devam eden kutlama programında gençlik Lideri Onur Yayla tarafından Gümüşhane Valisi Okay Memiş’e Türk Bayrağı ve buket takdim edildi.

Etkinlikte konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. Yıl dönümü olduğunu söyledi.

19 Mayıs’ın milletin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğuna işaret eden Aslan, “19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci Türk istiklalini ve Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugünün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. 19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlere milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır” dedi.

Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içerisinde büyük özveri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet olduğunu dile getiren Aslan, şunları söyledi:

“Bugün vazgeçilmez güç kaynağımız olan Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görev düşmektedir. Gençler unutmayınız ki sizler Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Milli mücadeledeki inanç, birlik ve beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilesinin ardından Gümüşhane’nin yetiştirdiği ve uluslararası başarılar elde etmiş milli sporcular da tanıtıldı.

Halk oyunları gösterilerinin ardından Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ok atışı yaptı. Etkinlikler oratoryo ve sporcuların gösterileriyle sona erdi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

dsc_9479

dsc_9500

dsc_9503

dsc_9545

dsc_9583

dsc_9593

dsc_9594

19-mm

 

image_print

HABERLER