AV. RAFET ATAÇ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NE ÖNEMLİ BİR HAZİNE BAĞIŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AV. RAFET ATAÇ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NE ÖNEMLİ BİR HAZİNE BAĞIŞLADI

Giriş Tarihi: 31 Temmuz 2019 - 17:10

Son Güncelleme: 31 Temmuz 2019 - 17:10

Gümüşhane’nin köklü ailelerinden Ataç ailesinin evladı Gümüşhane sevdalısı  Av. Rafet Ataç İstanbul’daki kütüphanesindeki 55 bin kitabın tamamını Gümüşhane Üniversitesi’ne bağışladı.

Çok önemli bir bilgi hazinesini bağışlaması sonrası Gümüşhane Üniversitesi Kütüphanesi’ndeki kitap sayısı 100 bine ulaştı.

Av. Rafet Ataç’ın bağışladığı 55 bin kitabın Gümüşhane Üniversitesi’ne ulaştığı ve üniversite kütüphanesine yerleştirme işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak canlı yayınlanan Çay TV nin ‘Togay Muratoğlu ile Gündem’ programında konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek şu bilgileri vermişti:

 “Üniversitemiz bünyesinde 48 bin basılı kitabımızın olduğu çok güçlü bir kütüphane bulunmaktadır. Gümüşhaneli bir hayırseverimiz olan Sayın Rafet Ataç’ın raflarıyla birlikte bizlere 55 bin kitap bağışlaması sonucunda kütüphanemiz daha da zenginleşmiştir. Bu büyük bağışından dolayı kendisine bu program vesilesiyle tekrardan teşekkür ediyorum. Şu an itibariyle kütüphanemizde 100.000’in üzerinde kitabımız mevcuttur. Rafet Ataç Kütüphanesi’nde Türkiye’de sayılı hatta basımı tek olan kitapların mevcudiyetini bilmekteyiz. Kitabın değerini bildiği için sadece kendisi için değil bölge üniversitelerin de bu katkılardan fayda sağlayacağına inanmıştır. Kısmet olursa eğitim-öğretim dönemi başladığında kendisini de buraya davet ederek Gümüşhane Üniversitesi Aysın-Rafet Ataç Kütüphanesi’nin açılışını yapmak istiyoruz. Genel bütçemiz dışında eğitim-öğretim faaliyeti için destek alabileceğimiz bir imkânımız bulunmamaktadır. Durum böyle olunca hayırseverlerimizin böylesi katkıları bizler için büyük önem ve anlam taşımaktadır. “

Bilindiği gibi Rafet Ataç, Hasanbey mahallesindeki Aysın – Rafet Ataç İlkokulu’nu yıllar önce yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmişti.

Rafet Ataç uzun zamandan beri her yıl en az 70 Gümüşhaneli öğrenciye de burs yardımı yapıyor.

image_print

HABERLER