Avukat Dereli: “İftira İçin Şikâyet Haklarımızı Kullandık” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Avukat Dereli: “İftira İçin Şikâyet Haklarımızı Kullandık”

Giriş Tarihi: 25 Nisan 2024 - 19:24

Son Güncelleme: 25 Nisan 2024 - 19:24

Gümüşhane’nin önceki dönem Belediye Başkanı Ercan Çimen’in avukatı Ali Haydar Dereli, kamuoyundaki Bitcoin iddialarıyla ilgili iftirayı yapan ve yayınlayan herkes hakkında şikayetçi olduklarını belirterek “Bu bir iftira, hakaret. Özünde AK Parti’ye yapılan bir saldırı” dedi.

“Bitcoin iddialarıyla ilgili resmi bilgi, beyan, açıklama, talep, şikayet, yazı yok”

Çimen’in düzenlediği basın toplantısına katılarak hukuki süreçle ilgili bilgi veren Dereli, “Dedikodu bir çığdır, yuvarlandıkça büyür” sözüne atıfta bulunarak “Dedikoduyu bir yerde kesmek gerekiyor. Bu tür beyanlar dedikoduyu atanı bile inandırır hale getirir ve içinden çıkılmaz bir hale getirir. Dolayısıyla Gümüşhane’de bugüne kadar Bitcoin iddialarıyla ilgili resmi bilgi, beyan, açıklama, talep, şikayet, yazı yok. Ama Sözcü gazetesinin AK Parti ve Gümüşhanemize duyduğu öfkeyle daha önce yaptığı habere tekzip gönderildi ve kaldırıldı. Daha sonra ise ne yazık ki 2 gün önce bir yazı daha yazdı” dedi.

“Bu bir iftira, hakaret. Özünde AK Parti’ye yapılan bir saldırı”

Hem Belediye’nin hemde GÜMSAŞ hesaplarının incelenmesini kendilerinin de istediklerini ifade eden Dereli, “GÜMSAŞ’ın kendisi de istiyor. Sayıştay gelsin varsa bir hata ortaya çıkarsın. Bunu Ercan bey de, GÜMSAŞ’da, Gümüşhane’de istiyor. Belediyeler zaten sürekli Sayıştay denetimine tabi kurumlar. Şuan için gelen bir Sayıştaycı yok, gelmesi bekleniyor. Öyle bir haber yapmışlar ki hemen 32 haber sitesi ve 4 televizyon kanalı paylaşıyor. Hiçbir belge, hiçbir açıklama yok. Belediye’nin sürekli yaptığı denetimi Bitcoin araştırılıyormuş gibi boş bir iddia olarak sunmuşlar. İddianın bir dayanağı olur. Bu bir iftira, hakaret. Özünde AK Parti’ye yapılan bir saldırı” diye konuştu.

“İftiralar için tazminat davaları açacağız. Bu meblağlar Belediye’nin tüm borçlarını ödeyecek seviyede olacaktır”

Ercan Çimen’in vekaletini alarak dün itibariyle erişimin engellenmesi, içeriğin kaldırılması için mahkemeye başvurduklarını ve kararın bugün çıkacağını ifade eden Dereli, “Ortada hiçbir delil yokken bitcoinci başkan denmesi çok büyük bir hatadır. Bundan dolayı hemen iftira şikâyet haklarımızı kullandık. Bu iftirayı yapan ve yayınlayan herkes hakkında şikayetçi olduk. Ayrıca bundan doğan büyük bir tazminat davası açacağız. Kazandığımız o paraları da şehitlerin yakınlarına bağışlayacağız. Bu meblağlar Belediye’nin tüm borçlarını ödeyecek seviyede olacaktır” ifadelerini kullandı.

“10 yıl bu şehre hizmet ettik, karşılığı bu olmaması lazımdı”

Bu sırada söz alan eski başkan Ercan Çimen da gerekli yerlere gerekli bilgileri aktaracağını belirterek, “Bilgi ve belgeye dayanmadan iddiaları hemen gazetelere, televizyonlara çıkması bizi üzüyor. 10 yıl bu şehre hizmet ettik, karşılığı bu olmaması lazımdı. Abdestimizden şüphemiz yok ama böyle kirli haberler küçük şehirde herkesi birbirine düşürür. Bu şehrin yarısını üzmek kimsenin hakkı değil. Biraz daha sağ duyulu olmamız lazım. Hizmet noktasında her zaman destek olacağız bu şehre. Vatandaşımızın takdirine de saygı duyduk. Herkes kendine yakışanı yapar. Hiçbir kamu kurumu Bitcoin oynayabilir mi? Yapamaz. Aklandığım zaman yine basın toplantısı yapacağım, bunları diyenler o zaman nereye bakıp ne diyecekler” dedi.

Çimen, bu süreçte ve seçim günü kentte yaşanan bazı konularla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve diğer yetkililere durumu aktardıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER