Ayasofya İslam’ın ve Türklüğün Nişanesidir - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Ayasofya İslam’ın ve Türklüğün Nişanesidir

Giriş Tarihi: 12 Temmuz 2020 - 21:12

Son Güncelleme: 12 Temmuz 2020 - 21:12

Büyük Birlik Partisi Gümüşhane İl Başkanı Rıdvan Taşkın’ın Yayımladığı Ayasofya mesajı şöyledir:

“Ayasofya, siyaset üstü bir konu olduğu ve Danıştay’ın onayı beklenilmeden açılması gerektiği fikrini taşıyanlardandık. 86 yıldır özlemini, hasretini, mahzunluğunu ve burukluğunu kalbimizde taşıdığımız Ayasofya açıldı. Fethin sembolü Ayasofya yeniden çağıracak ve bağrına basacak tüm İslam’ı ve buradan selam edeceğiz Mescid-i Aksa’nın kapanmış kapılarına. Yine o muhteşem şerefelerden yükselen ezanlar ile dirilecek insanlık.

Sultan Fatih’in bedduasına duçar olmaktan öteye gidemediğimiz yıllardan bu yana, şerefli geçmişimiz törpülenmiş izlenimi vermektedir. Bugün Bizans kalıntılarının rahatsızlığı, tarihimizde en büyük yere sahip olan Ayasofya’nın açılışına mani olamayacaktır. İslam ülkelerinden gelen destek mesajları Müslümanlığın ümidinin bu topraklarda olduğunu ortaya koymaktadır. Yükselen bu sevinç çığlıkları Türk’ün, Türk devletinin İslam coğrafyasından bağımsız olamayacağının apaçık delilidir.

Ayasofya taş, duvarın ötesinde ruh kökümüzdür. Ruhları Ayasofya’ya bağlı olan bir milletin ayak izleri de yedi kıtada da dolaşacaktır. İnsanlık yeniden bir fethe şahit olacaktır. İstanbul yeniden dünyanın merkezi olacaktır.

Ayasofya’nın omuzlarımıza yüklediği mesuliyetin farkındayız. Ayasofya’nın eski ihtişamına ulaşması için var gücümüz ile çalışacağız. Ancak yöneticilerimize uyarımızdır: ”Ayasofya’nın açılışı üzerinden siyasi çıkar beklememelidirler, siyasete alet etmemelidirler. Ayasofya’yı açmış olmanın hakkını vermekle mükellefiz, mükellefiyetlerimizi de canımızdan aziz bilmek zorundayız.”

Beklentimiz, temennimiz, arzumuz budur.

Ayasofya’nın açılışını cansız kalan bedenlerimize can suyu olmasını dileriz. Açılışının hakkını verenlerden olmayı dileriz.

BBP Gümüşhane İl Başkanı Rıdvan TAŞKIN

image_print

HABERLER