Aydın Doğan Vakfı'ndan Gümüşhane Eğitimine Büyük Destek - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Aydın Doğan Vakfı’ndan Gümüşhane Eğitimine Büyük Destek

Giriş Tarihi: 24 Aralık 2021 - 22:12

Son Güncelleme: 24 Aralık 2021 - 22:13

Eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve eğitimde daha ileri noktalara gelebilmek için Gümüşhane Valiliği tarafından başlatılan eğitim seferberliğine Aydın Doğan Vakfı’ndan büyük destek geldi.

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın, eğitimde fırsat eşitliği ile bilim ve teknolojiden sanata birçok alanda hayallerini daha ileriye taşımaları ve eğitim geleceklerini bir adım daha öteye taşıma hedeflerine ulaşmaları amacıyla, başlatılan eğitime destek seferberliği projesi kapsamında Aydın Doğan Vakfı, 10 Milyon TL bedelli, 112 Bin adet yardımcı kaynakla destek sağladı.

Eğitimin sadece ekonomik olarak değil aynı zamanda toplumsal olarak da kalkınmayı şekillendiren önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Gümüşhane, eğitim-öğretime verdiği önem konusunda Türkiye’nin sayılı illerinden biridir. Kentte eğitimin daha üst seviyelere çıkması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor.  Doğan ailesi ve Aydın Doğan Vakfı tarafından daha önce de ilimize çok sayıda eğitim kurumu, öğrenci yurdu ve spor salonu kazandırılmıştı. Bugün yine eğitime yaptıkları desteklerinden birini daha öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Ben bir kez daha başta Gümüşhane’nin değerli evladı Sayın Aydın Doğan olmak üzere, Doğan ailesine ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’ya, sağladıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. İlimizde Eğitime Destek seferberliği projesini yürüten, başta İl Milli Eğitim Müdürü olmak üzere Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, değerli öğretmenlerimize ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız büyük bir gayret ve fedakarlıkla çalışmaları yürütüyorlar” dedi.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 24.12.2021

image_print

HABERLER